DAĞCILIK ANTRENÖRLÜĞÜ KURSU SONA ERDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DAĞCILIK ANTRENÖRLÜĞÜ KURSU SONA ERDİ
Haberin Tarihi: 23.9.2014 15:19:00 - Okunma Sayısı:1601 defa okundu.

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından Çandır Yazılı Kanyon'da düzenlenen 4. Kademe Dağcılık Antrenörlük Kursu, bugün sona erdi.

DAĞCILIK ANTRENÖRLÜĞÜ KURSU SONA ERDİ

              

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından Çandır Yazılı Kanyon’da düzenlenen 4. Kademe Dağcılık Antrenörlük Kursu, dün sona erdi.

               Dün Gazetemizi ziyaret eden Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ile Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, ETUDOSD (Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği) Kulübü Başkanı Durmuş Uçgun, 14 Eylül 2014 tarihinde başlayan 4. Kademe Antrenörlük kursuna, daha önce 3. Kademe antrenörlük belgesi bulunan ve antrenörlük talimatına göre 4. Kademe kursuna katılmayı hak eden; Durmuş Uçkun, Nevzat Tezer, Murat Salım Şeren, Mahmut Gerz ve Emrah Aykora’nın katıldığını bildirdiler.

               Federasyon Organizasyon Kurul üyesi Korkut Güvenin Kurs sorumluluğu yaptığı kursta Federasyon Başkanı ve 5. Kademe antrenör belgesine sahip Alaattin Karaca’nın Dağcılık Tekniği ve Tırmanış kuralları ile Özel amtreman bilgisi derslerini bizzat verdiği belirtilirken, katılanların hepsinin kursu başarı ile bitirdikleri, teorik kurslardan sonra 4. Kademe Dağcılık Antrenörlüğü belgesini alacakları öğrenildi.

               Bölgemizden ETUDOSD Başkanı Durmuş Uçgun’un da katıldığı bu uygulamalı kurslarda başarılı olup belge alanların 2. ve 3. kademelere eğitim verecekleri ifade edildi.

               Kurslar için ilçemize gelen TDF Başkanı Alaattin Karaca’nın dün Belediye Başkanı Ömer Şengöl ile Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümg. Metin Akkaya’yı makamlarında ziyaret ettiği, akşam saatlerinde ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek’i ziyaret edeceği bildirildi. TDF Başkanı Karaca’nın, Isparta’daki Dağcılık kulüpleriyle yapılacak toplantıdan sonra Isparta’dan ayrılacağı öğrenildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap