ETUDOSD SAYESİNDE EĞİRDİR DÜNYAYA TANITILACAK

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ETUDOSD SAYESİNDE EĞİRDİR DÜNYAYA TANITILACAK
Haberin Tarihi: 21.10.2014 10:32:00 - Okunma Sayısı:1621 defa okundu.

Eğirdir Turizm Tanıtma Ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (ETUDOSD) aracılığı ile Isparta'ya gelen "Çat Kapı" program yapımcıları, yaptıkları çekimlerle Eğirdir'i Dünya'ya tanıtacaklar.

ETUDOSD SAYESİNDE EĞİRDİR DÜNYAYA TANITILACAK

 

            Eğirdir Turizm Tanıtma Ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (ETUDOSD) aracılığı ile Isparta’ya gelen “Çat Kapı” program yapımcıları, yaptıkları çekimlerle Eğirdir’i Dünya’ya tanıtacaklar.

            ETUDOSD, Eğirdir’i tanıtmaya, turizme katkıda bulunmaya devam ediyor. ETUDOSD TRT Belgesel kanalı Çat Kapı programını ilçeye davet ederek, her yıl geleneksel olarak düzenlediği Dedegöl Şenliklerinin konu alındığı tanıtım programında Eğirdir’in geniş çaplı tanıtımının da yer almasına olanak sağladı.

 

            Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, kendi bahçesini program yapımcılarına açarak, röportaj verdi.  Başkan Şengöl, elma hakkında detaylı bilgiler verirken, elma topladı, elma çeşitlerini anlattı. Elmanın üretimi için gerekli her türlü koşulun Eğirdir’de mevcut olduğunu anlatan ve Türkiye’nin elma konusunda birinci sırada gelen ilçesi olmaktan gurur duyduklarını söyleyen Başkan Ömer Şengöl, “Türkiye’de yetişen her 5 elmadan biri Eğirdir’de yetişiyor” dedi. Eğirdir’de en ileri seviyede elma üreticiliği yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Şengöl, “Eğirdir bu işin profesyonelliğinin en üst seviyesindedir” açıklamasında bulundu.

            Samimi ortamda geçen programın Sunuculuğunu Emel Yurt yaparken, TRT Belgesel kanalında hafta içi her gün saat 12.00’de yayınlanıyor. Eğirdir çekimlerinin ise Aralık ayı içerisinde ekrana geleceği bildirildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap