Eğirdir SARİM Yeni Cihazlar Aldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir SARİM Yeni Cihazlar Aldı
Haberin Tarihi: 22.10.2014 09:03:00 - Okunma Sayısı:1866 defa okundu.

Eğirdir SARİM, yeni alınan cihazlar sayesinde su, gıda (balık, kerevit vs.), bentik, plankton, kan vb. örneklerdeki ağır metal birikimini hassas ve güvenilir bir şekilde belirleyebilecek.

Eğirdir SARİM Yeni Cihazlar Aldı…

 

            Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nde 2014 yılı içerisinde Kuruma alınan cihazların Thermo Grafit Atomik AAS ve Ön yakma ünitesi ve  Millipore Ön Yakma Ünitesi kullanımına yönelik teknik eğitimler düzenlendi.

            Bu kapsamda 16-17 Ekim 2014 tarihlerinde Redoks firmasından Mehmet DEMETÇİ ve Selim ŞAKRAK tarafından SARİM’de Thermo Grafit Atomik AAS ve Ön yakma ünitesi sistemleriyle ilgili 2 günlük bir seminer verildi.

            Seminerde öncelikle teknik personele sistemin ana prensibi hakkında genel bilgiler verildi. Daha sonra  Kimya Laboratuvarında kurulu Millipore Ön Yakma Ünitesi hakkında Selim ŞAKRAK tarafından uygulamalı eğitim verildi. Devamında Thermo Grafit Atomik AAS hakkında Mehmet DEMETÇİ tarafından uygulamalı eğitim verilerek cihazın çalışma prensibi anlatıldı.

            Eğirdir SARİM, bu cihazlar sayesinde su, gıda (balık, kerevit vs.), bentik, plankton, kan vb. örneklerdeki ağır metal birikimini hassas ve güvenilir bir şekilde belirleyebilecek.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap