Kaymakam Yalçın Yılmaz, Pazarköy ve Baklan'da İncelemelerde Bulundu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kaymakam Yalçın Yılmaz, Pazarköy ve Baklan'da İncelemelerde Bulundu
Haberin Tarihi: 22.10.2014 09:30:00 - Okunma Sayısı:4588 defa okundu.

Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın YILMAZ, 20 Ekim 2014 Pazartesi günü Pazarköy köyü ve Baklan köyünü ziyaret etti.

Kaymakam Yalçın Yılmaz, Pazarköy ve Baklan’da İncelemelerde Bulundu

 

            Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın YILMAZ, 20 Ekim 2014 Pazartesi günü Pazarköy köyü ve Baklan köyünü ziyaret etti. İlk olarak Pazarköy’ü ziyaret eden Kaymakam Yılmaz’ı Pazarköy köyü Muhtarı Ahmet ÇELİK karşıladı.

            Pazarköy köy muhtarlığı binasında Pazarköy Muhtarı Ahmet Çelik’in talep ve dertlerini dinleyen Kaymakam Yılmaz, daha sonra Pazarköy kahvehanesinde köy halkı ile sohbet etti. Buradaki sohbet sırasında Köy halkı içme sularının yetersiz olduğunu yeni içme suyu kaynağına ve muhtarlık binası karşısına bir umumi wc ihtiyaç duyulduğunu belirttiler. Kaymakam Dr. Yalçın YILMAZ, bu taleplerin ödenek durumuna göre kapsama alınacağını söyledi.
 
Daha sonra Eğirdir Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığına Isparta İş-Kur’dan tahsis edilen Toplumsal Yararlandırma Projesi (TYP) kapsamında çalışan işçilerin çalışma alanına gidildi. Burada Kaymakam Dr. Yalçın YILMAZ, Pazarköy’e yapılan kilitli parke taş döşemeleri hakkında Birlik Müdürü Abdulbaki TURAL’dan bilgi aldı.
TURAL, 8 ay sürecek olan bu Toplumsal Yararlandırma Projesi (TYP) kapsamında 28 köyümüzde Kamusal altyapı, Çevre temizliği (Kovada Gölü ve Bedre Koyu), Ağaçlandırma ve Köylerdeki kamusal alanların temizliğinin yapılacağını söyledi.
            Pazarköy ziyaretinden sonra yeni köy olan Baklan köyüne giden Kaymakam Yalçın Yılmaz’ı burada Baklan Köyü Muhtarı Mehmet AYDEMİR karşıladı. Baklan köyü muhtarı Mehmet AYDEMİR, köyün sorunları ve talepleri hakkında bilgi verdi. AYDEMİR, öncelik ihtiyaçlarının sosyal tesis olduğunu ifade etti. Eski okulun arsasının köy muhtarlığı tüzel kişiliğine ait olduğunu belirten Baklan Köyü Muhtarı Mehmet AYDEMİR, sosyal tesisin buraya yapılmasının uygun olacağını söyledi. Kaymakam Yılmaz, görüş ve öneriler üzerinde gerekli incelemelerin yapılacağını ifade ederek Baklan’dan ayrıldı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap