KOVADA KANALINDAKİ BALIK ÖLÜMLERİYLE İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KOVADA KANALINDAKİ BALIK ÖLÜMLERİYLE İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILDI
Haberin Tarihi: 28.10.2014 15:04:00 - Okunma Sayısı:2121 defa okundu.

KOVADA KANALINA SU VERİLDİ

KOVADA KANALINDAKİ BALIK ÖLÜMLERİYLE İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILDI…

KOVADA KANALINA SU VERİLDİ…

Gazetemizde yayınlanan “Kovada Kanalında Balıklar Ölüyor…” başlıklı haberimiz üzerine gazetemize bir açıklama yapan İlçe Tarım Müdürü Uğur Turgut, Kanaldaki balık ölümlerinin nedenlerini belirlemek amacıyla acilen bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Haberi alır almaz İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli Su Ürünleri Mühendisleri ve Eğirdir SARİM (Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü) bünyesindeki su ürünleri mühendisleriyle birlikte Kovada Kanalına gittiklerini, Yukarı Gökdere Köyü girişi bölgesinde kanal içerisinde yoğun şekilde balık ölümleriyle karşılaştıklarını anlatan Uğur Turgut, yerinde yapılan ilk incelemelerde kanal suyunun oksijen oranının 1.3ppm olarak ölçümlendiğini, oksijen oranının en az 2ppm oranında olması gerektiğini ve 1.3ppm değerindeki oksijende su canlılarının yaşamasının imkansız olduğunu belirtti.

Kovada Kanalından alınan su örnekleri ile ölü sazan ve levrek balıklarının SARİM laboratuarında incelenmesinden sonra kesin ölüm nedenlerinin belirleneceğini dile getiren Uğur Turgut, şuan için Kovada Kanalından avlanan balıkların yenilmesinin insan sağlığı açısından zararlı olabileceğini ve satılmaması için gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti.

KOVADA KANALINA SU VERİLDİ…

İlçe Tarım Müdürü Uğur Turgut, Kovada Kanalındaki balık ölümleri üzerine bugün DSİ 18. Bölge Müdürlüğü yetkililerini arayarak, Eğirdir Gölünden Kovada Kanalına Su verilmesi gerektiğini dile getirdi. DSİ yetkililerine balık ölümlerinin anlatılması üzerine Köprübaşındaki regülatör köprüsünün kapakları, Eğirdir Meyve Üreticileri Birliği Başkanlığı tarafından açılarak Kovada Kanalına Eğirdir Gölünden temiz su akışı sağlandı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap