Belediye havuzlarında yetişen 250 bin yavru balık suya salınacak

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Belediye havuzlarında yetişen 250 bin yavru balık suya salınacak
Haberin Tarihi: 28.10.2014 17:08:00 - Okunma Sayısı:2029 defa okundu.

Eğirdir Belediyesi ve SARİM işbirliği ile üretilen Yaklaşık 250 bin sazan ve aynalı sazan yavrusu Cumhuriyet Bayramı'nda Eğirdir Gölü'ne bırakılacak.

Belediye havuzlarında yetişen 250 bin yavru balık suya salınacak

 

            Eğirdir Belediyesi ve SARİM işbirliği ile üretilen Yaklaşık 250 bin sazan ve aynalı sazan yavrusu Cumhuriyet Bayramı’nda Eğirdir Gölü’ne bırakılacak.

            Eğirdir Belediyesi’nin rekreasyon alanında bulunan balık havuzlarında yetiştirilen balıklar Cumhuriyet Bayramında göle salınacak.

            Eğirdir Belediyesi’nin balık havuzlarında üretilen balıklar SARİM yetkililerince havuzlardan alınarak 29 Ekim 2014 Çarşamba günü Cumhuriyet Bayramı töreninin ardından protokol ve halkın katılımıyla göle bırakılacak.

            Belediye Başkanı Ömer Şengöl, “Eğirdir Gölü’nde balık popülasyonunu artırmak için Eğirdir Su Ürünleri İstasyonu Müdürlüğü ile yapılan işbirliğimiz kapsamında yaklaşık 250 bin sazan ve aynalı sazan yavrusunu göle salacağız. Bu gibi çalışmalarımız artarak devam edecek. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

            Eğirdir SARIM Müdürü Şakir Çınar, Belediye’nin imkanlarından yararlanılarak yapılan üretimin önemli bir çalışma olduğunu belirtti. Çınar, “emeklerinden dolayı, Belediye Başkanımız Ömer Şengöl ve belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

            250 bine yakın yavru sazan ve aynalı sazanlar Cumhuriyet Bayramı töreni sonrasında protokol tarafından saat 12.00’de Eğirdir Limanından  göle salınacak.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap