EĞİRDİR GÖLÜ'NE 250 BİN SAZAN BALIĞI YAVRUSU SALINDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR GÖLÜ'NE 250 BİN SAZAN BALIĞI YAVRUSU SALINDI
Haberin Tarihi: 29.10.2014 14:37:00 - Okunma Sayısı:3646 defa okundu.

Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü (ESARİM) ve Eğirdir Belediye Başkanlığının birlikte çalışmalarıyla, belediyemize ait Kemerköprü rekreasyon alanındaki beton havuzlarda üretimi gerçekleştirilen 500 bin sazan balığı yavrusundan 250 bin adedi bugün Eğirdir Gölü'ne salındı.

EĞİRDİR GÖLÜ’NE 250 BİN SAZAN BALIĞI YAVRUSU SALINDI

 

            Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü (ESARİM) ve Eğirdir Belediye Başkanlığının birlikte çalışmalarıyla, belediyemize ait Kemerköprü rekreasyon alanındaki beton havuzlarda üretimi gerçekleştirilen 500 bin sazan balığı yavrusundan 250 bin adedi bugün Eğirdir Gölü’ne salındı.

            Bugün coşkuyla kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından sonra, Eğirdir Limanı içerisinde gerçekleştirilen programla 250 bin sazan balığı yavrusu Eğirdir Gölü sularına salınırken, halen havuzlarda bulunan diğer 250 bin sazan balığı yavrusunun da önümüzdeki günlerde ESARİM yetkililileri tarafından gölümüzün muhtalif yerlerine salınacağı açıklandı.

            Yavru sazanların göle salımı sırasında konuşan ESARİM Müdürü Şakir Çınar, belediyemizle birlikte gerçekleştirilen çalışmadan son derece başarılı bir sonuç alındığını ve sazan balığı üretimlerine devam edeceklerini belirtti.

            Beyediye Başkanı Ömer Şengöl ise Eğirdir SARİM’in gayretleriyle 250 bin yavru sazan balığının Eğirdir Gölü suları ile buluştuğunu söyledi ve bu tür faaliyetlere her zaman destek olacaklarını bildirerek ESARİM Müdürü Şakir Çınar ile personeline teşekkür etti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap