"Gezelim Görelim" Ekibi Eğirdir'de Çekim Yaptı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Gezelim Görelim" Ekibi Eğirdir'de Çekim Yaptı
Haberin Tarihi: 31.10.2014 10:13:00 - Okunma Sayısı:3247 defa okundu.

TRT1 ekranlarında her Cumartesi günü yayınlanan "Gezelim Görelim" isimli gezi programının 1002'nci çekimleri Eğirdir'de yapıldı.

“Gezelim Görelim” Ekibi Eğirdir’de Çekim Yaptı

 

            TRT1 ekranlarında her Cumartesi günü yayınlanan “Gezelim Görelim” isimli gezi programının 1002’nci çekimleri Eğirdir’de yapıldı.

            Hemşehrilerimiz Sibel Sakçalı ve Ayla Büyükçetin Eğirdir’e has birbirinden güzel yemekleri yaparak ilçemizi tanıttılar.

            28 yıldır TRT1 ekranlarında yayınlanan, yapımcılığını ve sunuculuğunu Nuray Yılmaz’ın yönetmenliğini Kadir Yılmaz ile Emren Vardar’ın, Kamera çekimlerini Selçuk Seçki’nin yaptığı, Kurgu Banu Erşen’e ait olan “Gezelim Görelim” program ekibi önceki gün ilçemize geldi.           

            Her bölümünde Anadolu’nun farklı bir köşesini, doğal güzellikleri, sosyal ve ekonomik yapısı, sahip olduğu ulusal değerleri, tarihi, kültürü, turizm potansiyeli, gelenekleri, görenekleri ve mutfağı ile birlikte tanıtan Nuray Yılmaz, Eğirdir’e 6’ncı kez geldiğini ve bu çekimin 1002’nci program olduğunu dile getirdi.

            Yeşilada Mahallesi’nde Cemal Egemen’e ait olan Fahribey Konağı’nda gerçekleştirilen çekimlerde Hemşehrimiz Sibel Sakçalı, Elma Çorbası ve Elmalı Ekmek, Ayla Büyükçetin ise Sazan Dolması ve İstakozlu menemen yaptı.

            Fahribey Konağı’nda pide ustası olarak çalışan Hüseyin usta ise, birbirinden farklı ve leziz Kıymalı Pide, Peynirli Şekerli Pide, Elmalı Pide ve Mevlana Pide yaptı.

            Gezelim Görelim programının Eğirdir çekimlerinde Kaymakam Yalçın Yılmaz ve eşi, Belediye Başkanı Ömer Şengöl ve eşi ile basın mensupları çekimler esnasında TRT ekibini yalnız bırakmadılar. Şengöl, ilçenin tanıtımında ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirterek çekim ekibine elma ikramında bulundu.

            Eğirdir’in güzelliklerini, doğasını, yemeklerini, kültürünü tanıtan ve insanlarının sıcaklığının yansıdığı, “Gezelim Görelim” adlı Turizm belgesel programı önümüzdeki Aralık ayı içerisinde  TRT’de yayımlanacak.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap