Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı Yapıldı
Haberin Tarihi: 6.11.2014 09:04:00 - Okunma Sayısı:2053 defa okundu.

Eğirdir Belediye Meclisi Kasım Ayı toplantısı 04 Kasım 2014 salı günü saat 19.30'da Belediye meclis salonunda gerçekleşti.

Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı Yapıldı

 

            Eğirdir Belediye Meclisi Kasım Ayı toplantısı 04 Kasım 2014 salı günü saat 19.30’da Belediye meclis salonunda gerçekleşti.

            Belediye Başkanı Ömer Şengöl başkanlığında saat 19.30’da başlayan meclis toplantısına Belediye Meclis Üyeleri; M. Erhan Savran, Eray Uslu, Ahmet Hamdi Takır, Müslahattin Yaman, Ahmet Bulucu, Selahattin Tamgül, Hasan Taran, Mehmet Cengiz Kılınç, Mustafa Günay, Ramazan Kurt ve Şükrü Savaş katıldı. 

     

            Toplantının ilk gündem maddesi olan açılış, yoklama ve saygı duruşunun ardından Belediye meclisinin almış olduğu 01/10/2014 tarih 2014/102 sayılı Meclis Kararı ile İmar Bayındırlık Komisyonuna havale edilen konu görüşülerek, oy birliği ile karara bağlandı.

            Gündemin ikinci maddesinde yer alan Belediye Encümeninin 2015 yılı bütçesi ile almış olduğu 29/08/2014 tarih 257 sayılı encümen kararı görüşülerek, Bütçe belirleme çalışmaları için 11 Kasım Salı günü tekrar oturum kararı alındı.

            2015 yılında belediyemizin uygulayacağı Su, Mezbaha, Otobüs, İmar Harçları ve belediye gelir tarifesinin görüşülmesi konusu tartışılarak, Plan Bütçe ve Tarife Komisyonuna havale edilmesi oy birliği ile karara bağlanırken,

            Gündemin 5. maddesinde yer alan Seydim Mahallesi uygulama imar planının 23 L-1 numaralı imar paftasına tekabül eden 190 ada,19, 20, 21, 22 numaralı parsellerin bulunduğu alanda imar değişikliği yapılması konusu görüşülerek, konu oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.

            Gündemin 6. Maddesinde yer alan İlçemiz Cami Mahallesi uygulama imar planının 23 L-2 numaralı paftasında bulunan ticaret alanında imar planı değişikliği konusu görüşülerek, oy birliği ile imar komisyonunda görüşülmek üzere havale edildi.

            Gündemin 7. Maddesinde yer alan Yücetaş A.Ş.’nin Eğirdir Belediye Başkanlığı’na vermiş olduğu 31/10/2014 tarihli takas talebi bulunan dilekçe görüşülerek, konunun komisyonlarca incelendikten sonra karara bağlanmasına oy birliği ile karar verildi.

            Gündemin 8. Maddesinde yer alan meclise havale edilen evraklar görüşüldü. Eğirdir Belediye Başkanlığı tarafından meclise havale edilen Elektrik borçlarının ödenmesi için 600 Bin TL’lik kredi çekilmesi talebi üzerine yapılan oylama sonucunda oy birliği ile kredi çekilmesi onayı verilirken, Dilek ve temenniler bölümünde ise Ak Parti Belediye Meclis üyesi Erhan Savran tarafından 5 Ak Partili meclis üyesinin imzası olan Belediye Meclis Salonunun değiştirilmesi veya yapılması konusu görüşülerek, Yeni Belediye Hizmet binası yapıldığı takdirde Meclis için ayrı bir salon oluşturulması kararı oy birliği ile alındı. Yine Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Erhan Savran’n meclise sunduğu önerge olan; İtfaiye Kademe ve Atölyelerin daha sağlıklı çalışabilmeleri için yeni yerlerinin yapılması talebine, meclis üyelerince de destek gelirken, Meclis Başkanı Ömer Şengöl’ün “birçok borcu olan belediye için bu istek bir lükstür. Şu anki mevcut binalarımız yeterli olduğu kanaatindeyim ama yeni belediye binası yaparsak bu konunun da orada değerlendirmesini öneriyorum” sözleri üzerine yapılan oylama sonucunda oy birliği ile bu konunun da yeni yapılacak olan belediye binası projesi içinde değerlendirilmesi kararı alındı. Toplantı 11 Kasım Salı günü saat: 19.30’da 2. Oturum yapılması ve komisyona havale edilen evrakların tekrar değerlendirilmesi kararı alınarak sona erdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap