24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı
Haberin Tarihi: 25.11.2014 10:17:00 - Okunma Sayısı:1693 defa okundu.

Milli mekteplerin açılışı ve Atatürk'e "Başöğretmen" ünvanının verilişinin 82’inci ve bugünün "Öğretmenler Günü" olarak kutlanmaya başlamasının 33'ncü yıldönümü ilçemizde de kulandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

 

            Milli mekteplerin açılışı ve Atatürk’e “Başöğretmen” ünvanının verilişinin 82’inci ve bugünün “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaya başlamasının 33’ncü yıldönümü ilçemizde de kulandı.

            24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla dün saat 10.00’da öğretmenlerin katılımıyla çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Çelenk sunumunun ardından devletimizin kurucusu büyük önder ve başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşımız söylenildi.

            Kutlamalar saat 14.30’da Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi toplantı salonunda Eğirdir Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu’nun hazırlamış olduğu programla devam etti.

            Buradaki program ise saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile başladı.

            Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ilçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş “Öğretmenlik görevi geçmiş ile gelecek arasında bir köprü görevi yapar” diyerek konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: “24 Kasım Öğretmenler günü vesilesi ile düzenlemiş olduğumuz kutlama programına hoş geldiniz.

            24 Kasım Öğretmenler günü, ülkemde sorumluluğu ağır olan meslektaşlarımın unutulmadığının tüm şartlara ve olumsuzluklara rağmen kendilerinin hatırlandığı bir gündür. Öğrencilerinin okullarında, dersliklerinde sabırsızlıkla ve sürprizlerle kutlamak istedikleri bir gündür ve kutlamaların da en anlamlılarından birisidir.

            Bir öğretmenin “öğretmenler günü” ile ilgili yazı yazmaya çalışması ve konuşma hazırlaması öğretmenlik mesleğinin en zor görevi olsa gerek. Bir öğretmenin kendini anlatmaya çalışması zordur. Kendi öğretmenini veya öğrencisini anlatması ve yazması istense belki bir kitap yazabilir, ancak kendisini anlatması istendiğinde ne dili döner ne de kalemi yazar.

            Öğretmenlik zordur, bir o kadar onurludur. Ülke ekonomilerine pazarlık konusu edilmediği müddetçe hep kutsal olarak kalmıştır. Kara tahtanın önünde duran da odur, akıllı tahtanın önünde duran da. Okulların fiziki özellikleri değişmiş, yenilenmiştir. Öğretilecek konular çağın gerekliliğine göre güncellenmiş, çoğalmıştır. Eğitim sistemleri değişmiş, okulların isimleri yenilenmiştir. Ama tüm bu değişikliklere ve yeniliklere rağmen değişmeyen tek gerçek öğretmenin kendisidir. Ne geçmiş onsuz olabilmiştir, ne de gelecek onsuz düşünülebilir. Geçmiş ile gelecek arasında bir köprü görevi görür.

            Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektepleri tarafından kendisine verilen Başöğretmenliği kabul edilişinin yıldönümünde, kara tahtadan akıllı tahtaya evrilen süreçte ne yazık ki öğretmenler hak ettiği konuma hala eriştirilmedi. 24 Kasım tarihi dışında öğretmenlere ne yazık ki gerçek sorunları ile değil sansasyon haberlerle gündemde yer verilmeye çalışılmıştır. Tarihin öğretmene yüklediği konumu görememiş, toplumun öğretmene verdiği değeri algılayamamış olanlar eğitim sistemini ve öğretmeni bu tür haberlere malzeme konusu yapmışlardır.

            Bizler biliyoruz ki, yapmış olduğumuz görevden dolayı, toplumun ve ülkenin bizden beklentileri oldukça önemlidir. Çağın gerekliliğini yakalayarak, geçmişin mirasını geleceğe devretmede üzerimize büyük görevler düşmektedir. Bizlere emanet edilen öğrencilerimizin geleceklerinin ne denli önemli olduğunu, yalnızca öğrencilerimizin değil görev yaptığımız coğrafyadaki öğrenci velilerimizin ve içerisinde yaşadığımız toplumun en büyük ilham kaynağı, en büyük destekçisi ve toplumsal barışın sağlanmasının en büyük teminatçısı olduğumuzu çok iyi biliyoruz.

            Bugün bulunduğumuz coğrafyada görevini icra etmeye çalışan sevgili meslektaşlarım; bizlerden önce bu coğrafyada görev yapan öğretmenler bizlerden daha iyi yaşam koşullarına sahip değillerdi. Onlardan devraldığımız bayrağı onlardan bir adım daha ileriye götürmenin yarışı içerisindeyiz. Onlar zor koşullara yenik düşmedikleri için bizler bugün buradayız. İçerisinde bulunduğumuz olumsuzlukları, birer engel olarak görmeye başladığımız an ve o engeli görevimizi yerine getirmemiz için bahane olarak göndüğümüz müddetçe, bizden öncekilerin gerisine düşmeye kendimizi mahkum bırakmış oluruz.

            Zorluklar onunla mücadele ettiğimizde anlam kazanır. Zor koşullarda görevini yerine getiren, yaratıcılığını kullanan, çağın gerekliliğini yerine getirebilen öğretmenler zihinlerde hep iyi yer etmişlerdir. Öğretmeniz, ama aynı zamanda öğrenciyiz de. Karşımızda duran bakışlar; masumdur, parlaktır ve hep umut doludur. Öğretmenin ilham kaynağıdır bu bakışlar. Her bir öğrencisi öğretmenidir onun, yol göstericisidir, mesleğe bağlanma gerekçesidir. Öğretmenin mesleğini sevmesindeki en önemli etkendir. Onlar için vardır, onlarla mutludur.

            Öğretmenlik fedakarlık isteyen bir meslektir. Diğer meslekler gibi mesai saatlerine tabi değildir. İki saat arasına sığmayan bir meslektir. Okulun duvarları arasında da, evde de mahallede de görevi başındadır. Mesleğe başladığı günden itibaren yaşamının sona ereceği ana kadar görevini icra etmeye devam eder. Öldükten sonra bile fikirleri öğrencilerinde yaşamaya devam edecektir.

            Öğretmenin onuruna yakışan bir yaşam tarzının kendilerine sözlerle değil, uygulamalarla verildiği günlere olan özlem ile konuşmama son verirken tüm öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü kutlar, bu öğretim yılı başında elim bir kaza sonucu yaşamını yitiren Halil kardeşimizin şahsında, çeşitli nedenlerle bu mesleği yarıda bırakmak zorunda kalan tüm meslektaşlarımızı hayırla anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

            Daha sonra Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın “24 Kasım Öğretmenler Günü” mesajı okundu.

            Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Havva Kurtuluş “Dünyanın Bütün Çiçekleri” isimli şiiri okudu.

            Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi. Akabinde mesleği yeni başlayan bütün öğretmenler adına konuşmayı Mavgöl Kız Meslek Lisesi öğretmenlerinden Murat Serin yaptı.

            Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Ben Bir Öğretmenim” isimli oratoryo izlenildi.

            15 Eylül 2014 tarihinde elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu Beden Eğitimi öğretmenlerinden Halil Okutan’ın ailesine Okul Müdürü Ramazan Özkan tarafından şilt hediye edildi.

            Mesleki hayatını tamamlayan ve emeklilik görevini hak eden Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi Öğretmenlerinden Kenan Akdemir’e Kaymakam Yalçın Yılmaz tarafından yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı  teşekkür belgesi ve plaket hediye edildi.

            24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün okullar arası şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesi ile devam etti.

            Program Eğirdir Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ile sona erdi.

            Bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü bir kez daha kutlarız.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap