Aile Hekimlerine "Bebek Dostu Aile Sağlığı Birimi" Sertifikası Verildi...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Aile Hekimlerine "Bebek Dostu Aile Sağlığı Birimi" Sertifikası Verildi...
Haberin Tarihi: 4.12.2014 09:18:00 - Okunma Sayısı:2147 defa okundu.

Sağlık Bakanlığı 1991 yılından beri UNICEF işbirliğinde "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları" programı yürütülüyor.

Aile Hekimlerine “Bebek Dostu Aile Sağlığı Birimi” Sertifikası Verildi…

 

            Sağlık Bakanlığı 1991 yılından beri UNICEF işbirliğinde “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” programı yürütülüyor. Bu kapsamda 27 Aralık 2011 tarih ve 6073 sayılı onay ile Isparta “Altın Bebek Dostu İl Ünvanı” ile ödüllendirildi.                  

            “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” projesi kapsamında ilçemiz Sağlık Ocağında görevli Aile Hekimlerine yönelik dün saat 16.00’da Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda sertifika töreni düzenlendi.

            Törene; Kaymakam Yalçın Yılmaz ve eşi, Eğirdir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Nazif Aydın, Aile Hekimleri, Hemşireler ve Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli katıldı.

            Sertifika töreni öncesinde bir konuşma yapan Eğirdir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Nazif Aydın “Hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak bakanlığımızca 1991 yılından beri UNİCEF /DSÖ önerileri ile “Anne sütünün teşviki ve bebek dostu sağlık kuruluşları programı yürütülmektedir. Bu kapsamda tüm doğan bebeklerin doğumdan sonra hemen emzirilmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece “anne sütü”  verilmesi, 6. Aydan sonra ek besinlere başlanmasının yanı sıra 2 yıla kadar devam ettirilmesi ülke politikamızdır.

            26 Ekim 2011 tarihinde müdürlüğümüzce hazırlanan Bebek Dostu Aile Sağlığı Birimi Sertifikaları bölgemizde hizmet veren Aile Hekimlerine verilmiştir. Bakanlığımız tarafından 27 Aralık 2011 tarih ve 6073 sayılı onay ile ilimiz “Altın Bebek Dostu İl Ünvanı” ile ödüllendirilmiştir. Bölgemizde son iki yıl içerisinde hizmet vermeye başlamış Aile Hekimleri de bu çalışmaya katkı sağlamış olup daha önceden hizmet vermiş aile hekimleri gibi bu sertifikayı almaya hak kazanmıştır. Böylelikle bölgemizde Bebek Dostu Aile Sağlığı Birimi Sertifikası almayan Aile Hekimi birimimiz kalmamıştır” dedi.

            Eğirdir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Nazif Aydın sözlerinin sonunda ilçemizde görev yapan Aile Hekimlerine ve hemşirelerine teşekkür ederek başarılı çalışmalar diledi.

            Aydın’ın konuşmasının ardından Kaymakam Yalçın Yılmaz ve Eşi Şehnaz Yılmaz ilçemizde görev yapan 5, 7, 8 ve 9 No’lu Aile Hekimlerine “Bebek Dostu Aile Sağlığı Birimi” Sertifikalarını takdim ettiler.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap