Eğirdir Meslek Yüksekokulu'ndan Uyuşturucu İle Mücadele Konferansı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Meslek Yüksekokulu'ndan Uyuşturucu İle Mücadele Konferansı
Haberin Tarihi: 18.12.2014 09:19:00 - Okunma Sayısı:1589 defa okundu.

16 Aralık 2014 salı günü saat 14:00 da Eğirdir Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda uyuşturucu ile mücadele konferansı gerçekleştirildi.

Eğirdir Meslek Yüksekokulu’ndan Uyuşturucu İle Mücadele Konferansı

16 Aralık 2014 salı günü saat 14:00 da Eğirdir Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda uyuşturucu ile mücadele konferansı gerçekleştirildi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşler Şube Müdürlüğü uzmanı Ese AK yaygın kullanımı olan uyuşturucular hakkında bilgi verirken, yanlış seçilen ve içinde bulunulan arkadaş çevresinin uyuşturucuya başlamada ki en önemli etken olduğuna vurgu yaptı.

Ese AK, uyuşturucuyu bir kez deneyenin bir daha bırakmasının mümkün olmadığını söylerken, uyuşturucu kullanan kişilerin biyolojik, fiziksel ve ruhsal çöküntü yaşadıklarını görseller kullanarak anlattı.

Konferans da uyuşturucu kullananlardaki temel fiziki değişiklikler olarak burun akıntıları, gözde kırmızılık, idrar kaçırma gibi belirtiler oluştururken duygusal olarak tedirginlik, içe kapanma, anlamsız saldırganlık gibi davranışlar olduğu belirtildi.

Günümüzde son kanuni düzenlemelerle artık uyuşturucu madde kullanımının iki yıldan beş yıla kadar hapis ile cezalandırıldığına vurgu yapan ESE AK, bu maddelerin ticaretini yapanlara otuz yıla kadar cezalar verildiğini de belirtti.

Öncelikle kullanan kişinin yaşam kalitesini sıfıra indiren uyuşturucunun, kişileri kendine ve  topluma zarar vermeye ittiğini, büyük maddi sıkıntılara sebep olduğunu ayrıca  aile, okul ve  iş hayatlarını bozduğunu belirten AK, “sağlıklı bir birey, sağlıklı bir toplum, sağlıklı bir ülke için uyuşturucudan uzak durulması gerekmektedir” diyerek sözlerini  tamamladı.

Öğrencilerin yoğun ilgisi ve soru cevaplarla devam eden konferansın sonunda okul yönetimi adına Eğirdir Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Okt. Çetin MEYDAN tarafından sayın Ese AK’a plaket taktim edildi.

 

 

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap