Eğirdir Kent İnisiyatifi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Kent İnisiyatifi
Haberin Tarihi: 23.12.2014 10:42:00 - Okunma Sayısı:1952 defa okundu.

Aralık 2014 itibariyle sekinci toplantısına ev sahipliği yapan Eğirdir Evi, geçen süre zarfında kent gönüllülerinin bir araya gelme ve kent üzerine farklı boyutlarıyla düşünme ve tartışma alanı olagelmiştir.

Eğirdir Kent İnisiyatifi

Eğirdir Evi- Taşkahvesinde neler konuşuluyor???

 

            Aralık 2014 itibariyle sekinci toplantısına ev sahipliği yapan Eğirdir Evi, geçen süre zarfında kent gönüllülerinin bir araya gelme ve kent üzerine farklı boyutlarıyla düşünme ve tartışma alanı olagelmiştir. Eğirdir Kent İnisiyatifinin, Eğirdir Evindeki toplantılarda amacı ve hizmeti EĞİRDİR içindir…   

Aralık 2014 itibariyle sekinci toplantısına ev sahipliği yapan Eğirdir Evi, geçen süre zarfında kent gönüllülerinin bir araya gelme ve kent üzerine farklı boyutlarıyla düşünme ve tartışma alanı olagelmiştir. Eğirdir Kent İnisiyatifinin, Eğirdir Evindeki toplantılarda amacı ve hizmeti EĞİRDİR içindir…

            Bir süredir Eğirdir Evi toplantılarının herhangi bir sonuca ulaşmayan toplantı zinciri olarak nitelendirilmesi, demokratik toplantı ve tartışma ortamından uzaklaştığımızın küçük bir resmidir. EĞİRDİR İÇİN SÖZÜ OLANLARIN ayda bir gün birkaç saatlerini ayırarak Eğirdir için neler yapabiliri  konuştukları, o günkü konunun uzmanlarının davet edildiği, öneride bulundukları, bizlerden önce  bir araya gelerek atlarımızın oluşturdukları “TAŞ KAHVE” modelidir. Eğirdir Kent İnisiyatifi (EKİ), olanakları doğrultusunda, bilimsel, sanatsal ve kültürel etkinliklere, bu konuda önerilere yer veren Eğirdir dışında yaşayan Eğirdirlilerle paylaşımlarda bulunan bir topluluktur. EKİ resmi olmayan; Eğirdir için,  Eğirdir vizyonu için,  Eğirdir’in hak ve hukuku için, Eğirdir’in kalkınması için, Eğirdir de sosyal dayanışma yardımlaşma için, Eğirdir’ in eşsiz güzelliklere sahip olan doğası ve  çevresi için,  Eğirdir’in ekonomi, kültür, eğitim, sanat, sağlık vb. yaşamsal konuları için bir araya gelme gayretinde olan ve bu duruşun " EĞİRDİR’DE BİR ŞEY OLMAZ" demekten daha  anlamlı  olduğuna inanan bir topluluktur.  EKİ, KENT KONSEYi değildir. Kent Konseyleri, 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 26313 sayılı Kent Konseyi Yönetmeliği’ne dayanarak kurulmuş yapılardır.  Kent konseyinin sekreterya hizmetleri, ilgili belediye tarafından önerilecek ve yürütme kurulu tarafından kabul edilecek görevliler tarafından yerine getirilir. Dolayısıyla bir KENT KONSEYİ olmayan EKİ’nin bağlayıcı ve yaptırım gücü olan kararları yoktur. . EKİ’nin sivil bir duruş olduğu anlaşıldıktan sonra organize etmiş olduğu toplantıların da sivil bir duyarlılıkla gerçekleştiği daha rahat anlaşılacaktır. EKİ, toplumsal hassasiyetlere vurgu yaparak Eğirdir üzerine farklı alanlarda yapılan toplantılarla toplumsal duyarlılığı arttırma gayretindedir. Yapılan toplantıların hiçbirinin bağlayıcı özelliği bulunmamakla birlikte fikirleri geliştirici özelliği bulunmaktadır.

            Eğirdir’de pek çok platformda ve ikili görüşmede Eğirdir bir kurtuluş mücadelesinin parçası haline getirilerek başkanlık sistemleri tartışılmaktadır. Fakat bu eleştirmenlerin hiçbiri herhangi bir toplantı temelinde görüşlerini ortaya koydukları görülmemiştir. Dolayısıyla kent için iyiyi ve güzeli istiyorsak kente ilişkin konuları toplumsal bir tartışma zemininde paylaşmak, sorunların ve soruların görünürlüğünü ve çözüm odaklı stratejilerin geliştirilmesini sağlayacaktır. Birilerinin EĞİRDİR İÇİN  bir şeyleri yapmasını beklemek yerine, birlikte bir şeyler yapmamız daha akılcı ve uygun olanı değil midir? Yaşadığımız kentin sorumlusu bizleriz ve bizlerin  emanetçisi olduğumuz  gelecek kuşaklara “yüzümüz” olması için  öncelikle  kentimize sahip çıkmamız gerekmektedir.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap