3. Platin Elma ödülleri Davraz'verilecek

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,3. Platin Elma ödülleri Davraz'verilecek
Haberin Tarihi: 26.12.2014 11:14:00 - Okunma Sayısı:2311 defa okundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın desteği ile Eğirdir Kaymakamlığı ve Platin Elma Derneği'nin birlikte yapılan ve elma oskarına dönüştürülmesi hedeflenen 3. Platin Elma ödül töreni ve tarım forumu bu yıl Davraz Kayak Merkezinde sirene Davraz Otel'de gerçekleştirilecek.

3. Platin Elma ödülleri Davraz’da verilecek

 

            Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın desteği ile Eğirdir Kaymakamlığı ve Platin Elma Derneği'nin birlikte yapılan ve elma oskarına dönüştürülmesi hedeflenen 3. Platin Elma ödül töreni ve tarım forumu bu yıl Davraz Kayak Merkezinde sirene Davraz Otel’de gerçekleştirilecek. 10 Ocak tarihinde yapılacak forum ve ödül töreninde geçen yıllarda olduğu gibi inovasyon, en iyi girişimci ve sosyal sorumluluk gibi 10 ayrı dalda ödüller dağıtılacak.

            İki yıldır düzenlenen ve elma oskarı olarak adlandırılan 3. Platin Elma ödül töreni ve forumu 10 Ocak 2015'de Davraz'da gerçekleşecek. Türkiye'deki elmanın yüzde 25'inin yetiştirildiği Isparta'da elmanın tanıtımı amacıyla hazırlanan program Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın desteği ile Eğirdir Kaymakamlığı ve Platin Elma Derneği tarafından hazırlanıyor. 3. Ulusal Platin Elma Ödülleri'nin Isparta elmasının adının duyurulması adına güzel bir fırsat olduğunu söyleyen Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, program kapsamında hazırlıkların sürdüğünü söyledi.

            FORUM BAŞLIĞI TARIMDA YENİ EĞİLİMLER

            Isparta’nın kış turizm merkezi olan Davraz’ın da tanıtımına katkı sunmak için bu yılki programı Sirene Davraz Otel’de gerçekleştireceklerini söyleyen Kaymakam Yılmaz “10 Ocak günü ilk olarak forum düzenlenecek. Bu yılki forumun konusu ‘Tarım sektöründe yeni eğilimler”. Akşamında ise 3. Platin elma ödül töreni gerçekleştirilecek. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda inovasyon, en iyi girişimci ve sosyal sorumluluk gibi 10 ayrı dalda ödüller dağıtılacak. Ödül töreni TGRT haber kanalı tarafından canlı olarak yayımlanacak” dedi.

            Elmanın sadece sofrada tüketilen bir ürün olmadığını söyleyen Kaymakam Yalçın Yılmaz, sanayi tipi elmaların değerlendirilmesinin aile ekonomisi, ülke ekonomisi ve istihdam açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Yalçın Yılmaz, en çok elma işleyen sanayi işletmesine 'elma sanayi işletmesi ödülü' vereceklerini söyledi. Tarımsal örgütlerin yapmış oldukları hizmetlerin çiftçilere fayda sağladığını aktaran Yılmaz, yapılan ana faaliyetin konusu ne olursa olsun çiftçiye en çok fayda sağlayabilen tarımsal amaçlı kuruluşları tespit ederek 'en iyi üretici ödülü' vereceklerini belirtti.

KÜLTÜR SANAT

PROGRAMINA

TÜRKAN ŞORAY

DAVET EDİLECEK

            Yılma Platin Elma ödüllerinin kültür sanat ayağını ise yaz aylarında yapacakları program kapsamında ele alacaklarını söyleyerek “yaz aylarında yapılacak kültür sanat etkinlikleri ve ödülleri programını Altın Portakal gibi değerlendirmek istiyoruz. Bu kapsamda yapacağımız programa bu yıl onur konuğu olarak Türkan Şoray’ı davet ettik. Şuan için bir sıkıntı görünmüyor. Yazın Eğirdir’de  bir ünlüler geçidi gerçekleştirebilirsek turizm alanında da önemli bir adım atmış olacağız” diye konuştu. Türkiye’de sanat ve diğer alanlarda birçok ödül töreni verildiğini hatırlatan Yılmaz, ilerleyen yıllarda Platin Elma’yı genişleterek, Elma Oscar’ı düzenlemek istediklerini de sözlerine ekledi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap