Hayırsever İş İnsanı Büyükkutlu’dan, Rektör Prof. Dr. Diler’e ziyaret

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Hayırsever İş İnsanı Büyükkutlu’dan, Rektör Prof. Dr. Diler’e ziyaret
Haberin Tarihi: 23.8.2019 16:57:29 - Okunma Sayısı:2840 defa okundu.

Kutlusan Kafes Yönetim Kurulu Başkanı Hayırsever İş İnsanı Yalvaçlı hemşehrimiz Mustafa Büyükkutlu, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler’i yeni Rektörlük binasındaki makamında ziyaret etti.

Hayırsever İş İnsanı Büyükkutlu’dan, Rektör Prof. Dr. Diler’e ziyaret

Kutlusan Kafes Yönetim Kurulu Başkanı Hayırsever İş İnsanı Yalvaçlı hemşehrimiz Mustafa Büyükkutlu, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler’i yeni Rektörlük binasındaki makamında ziyaret etti.

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, “Yalvaçlı hemşehrimiz Kutlusan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı  Sayın Mustafa Büyükkutlu beyefendiyi üniversitemizde misafir ettik. Kendilerine üniversitemize yaptığı ve yapacağı hizmetleri için teşekkür ediyoruz.” dedi.

Hayırsever İş İnsanı Yalvaçlı hemşehrimiz Mustafa Büyükkutlu’nun ziyaretinde Yalvaç Büyükkutlu Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nesrin Şalvarcı Türeli de hazır bulundu.

Hayırsever İş İnsanı Büyükkutlu misafirperverliğinden dolayı Rektör Prof. Dr. Diler’e teşekkür ederken ziyaret fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Mustafa Büyükkutlu Kimdir?

1948 yılında Isparta’nın Yalvaç ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Yalvaç’ta tamamladı.

1966 yılında İstanbul Veteriner Meslek Lisesi’ni bitirdi. 1966-1969 yılında Yalvaç’ta Veteriner teknisyeni olarak çalıştı. Askerlik görevinin tamamladıktan sonra Sivas’ta görev yaptı.

1974 yılında Prifizer ilaç firmasının Kayseri Bölge Mümessilliğini aldı1976 yılında kendi işi olan Tarım Gıda Tavukçuluğu kurarak Kayseri’de tavukçuluk sektörüne atıldı. Kayseri’de kaldığı 12 yıllık süre içerisinde ticaretin inceliklerini, ahlakını ve dürüstlüğünü öğrendi. 1986 yılında çocuklarının eğitimi için İzmir’e yerleşti. 1996 yılında Kutlusan Kafes Ekipman Hayvancılık Sanayi ve Tic. Ltd. Şti’ni kurdu ve aynı yıl Hollanda firması Rijvers ile yaptığı Lisans ve Know-how anlaşması ile Türkiye’de teknolojik vasfına haiz tavukçuluk ekipmanları üretimini başlattı. 1996 yılından itibaren yumurta tavuğu ve et pilici büyütme ve yetiştirme ekipmanları üretiminde, teknolojik gelişmelere paralel olarak yaptığı yatırımlarla gelişen ve büyüyen Kutlusan Kafes’i Türkiye’de Pazar lideri konumuna getirdi. Kutlusan, yumurtacı tavuk kafesi, yumurtacı civciv yetiştirme kafesi, damızlık tavuk kafesleri, etlik piliç kafesleri ve ekipmanları üreten Kutlusan markası ile 36 farklı ülkeye ihracat yapmaya başlamış ve aradan geçen 17 yıl içerisinde yaklaşık 400 çalışanı ve ürün kalitesi ile, alanında dünyanın sayılı şirketlerinden biri konumuna gelmiştir. Kutlusan 2012 yılında ihracatı ile Sektöründe Ege Bölgesi İkincisi, 2013 yılında sektöründe Ege Bölge Üçüncüsü olmuştur. Büyükkutlu ailesinin misyonu gereği hayvancılık ve tarımsal alanlardaki yatırımları devam etmekte olup, bunun yanı sıra elde ettiği kazancın bir kısmı ile de Türkiye’nin sosyal kalkınmasına (Cami, sağlık ocağı, okul, hastane yapımı gibi) katkıda bulunmaktadır.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap