Esnaf Odalarından Ahi pilavı ikramı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Esnaf Odalarından Ahi pilavı ikramı
Haberin Tarihi: 20.9.2019 15:12:37 - Okunma Sayısı:2762 defa okundu.

Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Yeni Sanayi ve Gül Sanayi Sitesi Camilerinde Cuma namazı sonrası Ahi pilavı ve helva ikram edildi.

Esnaf Odalarından Ahi pilavı ikramı


Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Yeni Sanayi ve Gül Sanayi Sitesi Camilerinde Cuma namazı sonrası Ahi pilavı ve helva ikram edildi.
32’inci Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında  Esnaf Odaları Birliği tarafından Yeni Sanayi ve Gül  Sanayi Sitesi Camilerinde Cuma namazı sonrası halka Ahi pilavı ve helva ikram edildi. Yeni Sanayi Camisindeki etkinliğe Vali Ömer Seymenoğlu ve ISUBÜ Rektörü İbrahim Diler de katıldı. Vali Seymenoğlu ve Rektör Diler oda başkanlarıyla birlikte vatandaşlara ahi pilavı ikram etti
GELENEKSEL HALE GELDİ
Esnaf Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Uygun, Ahilik Haftası kapsamında esnafa ve vatandaşlara Cuma namazı sonrası ikramda bulunduklarını belirterek “Geleneksel olarak her yıl bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Ahilik Haftası kapsamında Cuma Namazı sonrası hem Yeni Sanayi hem Gül Sanayi Sitesi Camisi’nde  yemek ikramında bulunalım dedik. Ahi Evran’ın torunlarına ikramda bulunalım istedik. Allah kabul etsin. Ahilik Haftamız ilimize esnafımıza ve sanatkarımıza hayırlar getrisin” dedi.
BU GÜZELLİĞİ HEP BİRLİKTE
GELECEK NESİLLERE NAKLEDECEĞİZ
Ahiliğin bizlere geçmişten verilmiş bir emanet olduğunu belirten Vali Ömer Seymenoğlu da “Bu hafta boyunca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliğince ve bağlı odalarca şehrimizin genelinde Ahilik Haftası kutlamaları yapılıyor. Ahilik geçmişten bizlere verilmiş bir emanet. Bundan sonra da esnaf arkadaşlarımızla bundan sonraki nesillere de bu geleneği bu güzelliği nakledeceğiz. Tabi günümüzde eski bildiğimiz ahilik müessesi yok ama onun yerini Cumhuriyetimizle birlikte kanunla kurulmuş olan odalarımız, birliklerimiz, federasyon ve  konfederasyonlarımız almış durumda. Ama aynı kültür aynı inanç müşteriye saygı mesleğe saygı devam ediyor. Bu etkinliği hafta boyunca sürdüren Esnaf Odaları Birliği yönetimine ve oda başkanlarımıza teşekkür ederim. Önümüzdeki yılda bunu inşallah devam ettiririz. Beraber oluruz. Bugün de Sanayi Camisi’nde Cuma namazı çıkışında pilav ikram ediyorlar. Hep beraber tüm arkadaşlarımızla birlikte bu ikrama katıldık. Allah kabul etsin. Tüm esnafımıza bol kazançlar diliyorum” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap