Kaymakam Adem ÇELİK’in Muhtarlar Günü Mesajı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kaymakam Adem ÇELİK’in Muhtarlar Günü Mesajı
Haberin Tarihi: 19.10.2019 09:25:15 - Okunma Sayısı:1538 defa okundu.

Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Kaymakam Adem ÇELİK’in Muhtarlar Günü Mesajı

 

Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Çelik, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız öncülüğünde Hükümetimizin, muhtarlarımıza verdiği değerin bir göstergesi olarak 19 Ekim 2015 tarih ve 29507 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2015/11 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim tarihi muhtarlar günü ilan edilerek her yıl kutlanmaya başlanmıştır.

Temelleri 1829 yılında atılan, 1864 yılında Teşkil-i Vilayet Nizamnamesi ile yasal hale gelen muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin en küçük birimdeki kurumsal temsilciliğidir.

Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımız ile devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapı muhtarlık birimleridir. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık, en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak halkının her zaman yanında ve hizmetindedir.

Milletimizin tercihine, teveccühüne ve itimadına mazhar olmak rütbelerin en büyüğü olduğu bilinciyle, halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş muhtarlarımız, son derece önemli bir unvanla birlikte, ulvi bir görevi de üstlenmektedirler.

Bu duygu ve düşüncelerimle, muhtarlarımıza hizmetlerinden ve gayretlerinden dolayı şükranlarımı sunuyor, İlçemizde görev yapan tüm mahalle ve köy muhtarlarımızın ′19 Ekim Muhtarlar Günü′nü en kalbi duygularımla kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap