O; GÖLLER YÖRESİNİN ELMACILIĞININ “A" SINDAN “Z" SİNE ÖĞRETMENİYDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,O; GÖLLER YÖRESİNİN ELMACILIĞININ “A" SINDAN “Z" SİNE ÖĞRETMENİYDİ
Haberin Tarihi: 22.10.2019 13:30:40 - Okunma Sayısı:56714 defa okundu.

Zeki TARHAN yazdı...

O; GÖLLER YÖRESİNİN ELMACILIĞININ “A" SINDAN “Z" SİNE ÖĞRETMENİYDİ


Zeki TARHAN - ANKARA


O; Göller Yöresinin elmacılığının “A “sından “ Z “ sine öğretmeniydi. Evet evet, aynen öyleydi. Örnek aldığı ve de idoli Halil ÜSTÜN’ dü. ÜSTÜN’ ün özlü sözlerini, sadece diline pelesenk etmekle kalmamış, GÜLBUDAK TARIM’ ın fiziki mekanlarının duvarlarını, altın harflerle süslemiştir.
***
O; AB başkentlerinde dört yıl boyunca, tarımın AR – GE sini araştırmış ve edindiği bilgileri, doğup büyüdüğü coğrafyaya TEKNOLOJİ TRANSFERİ olarak taşıyabilme becerisini gösterebilmiştir.
***
Fidan üretiminden elma üretimine, soğuk zincirin son teknolojisine ve marketing’ e dek uzanan seyir defterinde, birçok ödülün de sahibiydi.
***
Özel / Kamu ortak girişimciliği alanında da örnek bir adım atarak, Büyük Kabaca Yerel Yönetimiyle bir model geliştirmiş ve bu model, tarım sektöründe bir ilk olmuş, tarım ekonomisine de katkıda bulunmuştur.
***
Tarihi EĞİRDİR EVİ toplantılarından birinde, Hasan İNCE şöyle diyordu: EĞİRDİR GÖLÜ VARSA, ELMAMIZ VAR!!! YOKSA, ELMA DA YOK!!!”
***
Yapma be Hasancım, n’olur şakaydı de.

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    23.10.2019 11:34:00
    Hasan İNCE yi yaşatmak Dünkü cenaze töreninde Hasan kardeşimizi ilçe dışından gelen sevenleriyle birlikte Eğirdir li bağrına basarak ebediyete uğurladı.O gönüllerimizde yaşayacaktır.Ruhu şad olsun. Eğirdir Belediye Meclisinin alacağı bir kararla Hasan İNCE adını unutturmayacağına ve daim kılacağına inanıyorum.Serdar BAŞGÜL
  • Rumuz
    (Rumuz)
    22.10.2019 21:15:22
    Cok ekmeğini yedim Allah gani gani rahmet eylesin gercekten cok üzgünüm...
  • Rumuz
    (Rumuz)
    22.10.2019 15:35:27
    Sayın abim Hasan Bey kardeşimi nasıl anlatayım bilmemki.Çalışkanlığınımı,Arkadaşlığınımı,İleri görüşlü bir insan olduğunumu,Sevecenliğinimi,Güler yüzlü bir insan oluşumunu,Yardım sever oluşumunumu vs.Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsüne her ziyaretinde gelir bir yudum çayımı içerdi.Güler yüzüyle odaya bir ferahlık gelirdi.Tarıma ve Eğirdire ve çevre ilçelere büyük emekleri geçti.Rahmetli Aziz amcam gibi güler yüzlü dost ve yardım severdi.En son emekli olup Konyaya dönüş yaparken gitme Zeynel burasını ararsın artık sen Eğirdirin Evladısı dediğini hiç unutamam.Nurlar içinde yat kardeşim.Mekanın cennet olsun.Eğirdir ve emeği geçtiğin her yer seni hiç unutmayacaktır.Ruhun şad olsun ÖRNEK ADAM.
Yorum Yap