Eğirdir’den Mehmetçiklerimize Gönül Desteği...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir’den Mehmetçiklerimize Gönül Desteği...
Haberin Tarihi: 7.11.2019 17:07:48 - Okunma Sayısı:1795 defa okundu.

26 ton Eğirdir elmasını taşıyan tır kamyon Şanlıurfa'ya uğurlandı.

Eğirdir’den Mehmetçiklerimize Gönül Desteği...

Barış Pınarı Harekâtı’na, Komando Mabedi Eğirdir’den de “Gönül Desteği” geldi. 26 ton Eğirdir elmasını taşıyan tır kamyon,  bugün saat 17.30'da Eğirdir otogarından uğurlandı. Uğurlama törenine  Kaymakam Adem Çelik, Belediye Başkanı Veli Gök, İl Genel Meclis Üyeleri, Daire Amirleri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Belediyesi’nin organizesi ile Eğirdir köylerinden sağlanan, bin 917 kasa içerisinde 26 ton elma, İlçe Özel İdare Müdürü Selim Müftüler ve Gölbelde Ltd. Şti. Müdürü Ömer Yılmaz eşliğinde Şanlıurfa, Ceylanpınar ve Akçakale’de bulunan Mehmetçiklerimize gönderilirken uğurlama töreninde bir konuşma yapan Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik şunları söyledi:  “Öncelikle Barış Pınarı Harekatına destekleriniz ve katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Ülkemizin, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için Mehmetçiklerimiz Suriye sınırında canla başla çalışıyorlar. Biz de Eğirdir olarak, vatandaşlarımızla birlikte onların yanında olmak istedik. Belediyemizin ve muhtarlarımızın öncülüğünde bir çalışma gerçekleşti. Eğirdir’li vatandaşlarımıza, Belediyemize, muhtarlarımıza, duyarlı olan bütün vatandaşlarımıza ve elmanın taşınmasında emek veren kooperatifimize de çok teşekkür ediyorum gayretleri için. Yolları açık olsun. Allah Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum."

Daha sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanı Veli Gök de “Ülkemizin bekası için Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sınır ötesinde yapmış olduğu Barış Pınarı Harekatına Eğirdirli hemşehrilerimiz gerçekten ciddi destek sağladı. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sınır ötesinde yapmış olduğu harekatında yanında olduğumuzu, gönüllerimizin bir olduğunu belirtmek açısından böyle bir faaliyette bulunduk. Allah yollarını açık etsin inşallah. Allah, askerlerimizin tırnağına taş değdirmesin. Onlar bizim için çok önemli.  Bu duyarlı davranışınız için hepinize teşekkür ediyorum. Yolları açık olsun” ifadelerini kullandı.

Eğirdir Müftüsü Mustafa Türköz'ün, Mehmetçiklerimiz için dua etmesinin ardından Eğirdir elmasını taşıyan tır kamyon Şanlıurfa'ya uğurlandı.

Eğirdir’e bağlı Ağılköy, Akdoğan, Balkırı, Beydere, Çay, Eyüpler, Kırıntı, Mahmatlar, Sevinçbey, Sorkuncak, Tepeli ve  Yukarı Gökdere köyleri yanı sıra, GÖK Gıda Ltd. Şti., Gencer Tarım ve İş insanı Ahmet Yüceer elma desteğinde bulunurken, Serpil’de kurulu ANA Meyve Ltd. Şti. de elmaların tüm kasalarını temin etti.

Emel TURAN KARTAL (AKIN)

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap