GÖLLER EXPRESİ VE ISPARTA TURİZMİ NASIL CANLANIR?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,GÖLLER EXPRESİ VE ISPARTA TURİZMİ NASIL CANLANIR?
Haberin Tarihi: 15.11.2019 14:14:51 - Okunma Sayısı:50730 defa okundu.

ISUBÜ Eğirdir MYO Öğr. Elemanı, Bizim Eğirdir Platformu  Başkanı Öğr. Gör. Çetin MEYDAN Yazdı...

 

GÖLLER EXPRESİ VE ISPARTA TURİZMİ NASIL CANLANIR?

 

Öğr. Gör. Çetin MEYDAN

ISUBÜ Eğirdir MYO Öğr. Elemanı

&

Bizim Eğirdir Platformu  Başkanı

 

Turizm hareketinin olmazsa olmazı ulaştırmadır. Bölgemizde karayolu ve havayolu ulaşımından sonra yıllarca bekledikten sonra demiryolu ulaşımına da kavuşmuş bulunmaktayız.

Demiryolu ulaşımı Isparta ve bölgemiz için değerlidir. Bu değerimiz Isparta turizmi için oldukça önemlidir.

Isparta’ya İzmir, Aydın ve Denizli çıkışlı oldukça fazla sayıda turistin özellikle gül, lavanta ve kayak sezonunda geldiğini gözlemlemekteyiz.

 

Peki, Göller Expresi ile Isparta turizmini daha da fazla canlandırabilmemiz  için neler yapmalıyız?

 

  1. Seyahat acentaları ile görüşülerek, karayolu ile yapılan bu tur organizasyonların Göller Expresi ile yapılması daha fazla turistin hesaplı fiyatlarla gelmesini sağlayabiliriz. Bunun bir örneğini İstanbul’dan Eğirdir’e “Tren İle Mavi Lekeler” ismiyle 1990’lı yılların başında Achill Turizm ile yapmıştık.

 

  1. DDY Isparta İşletme Müdürlüğü Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılarak stand açmalıdır ve seyahat acentalarından gül lavanta sezonu başta olmak üzere tanıtım yapmalı ve talep toplamalıdır.

 

  1. DDY yataklı vagon hizmetini verdiği taktirde talepte daha fazla bir artış yaşanacaktır.

(Otobüslerle yapılan yolculuklar yorucu olmaktadır, iniş noktası olarak başlayan Isparta turları yorgun ve uykusuz turist açısından verimli olmamaktadır) DDY yetkilileri yataklı vagon talebinde bulunan acentaların taleplerine göre bu vagon ilavelerini yapmalıdır.

 

  1. Isparta Turizm İl Müdürlüğü Travel Turkey İzmir fuarına katılarak İzmir Aydın ve Denizli’de faaliyet gösteren seyahat acentalarına tren ile bir info turu düzenlemeli ve bölgemiz tanıtılmalıdır.

 

  1. Isparta turuna çıkan turistler daha vagona adım atar atmaz gül kokan bir atmosfere kavuşmalıdır.

 

  1. Düzenlenen turlara çekici isimler bulunmalıdır. Örneğin; “Tren ile Güller, Göller Turu”, “Tren ile Lavanta, Tarih ve Göller Turu”, “Tren ile Davras Kayak Turu”

 

  1. Tren ile tur organizasyonları en fazla karşılayıcı acenta olarak görev alacak yerel seyahat acentalarını ve taşıma firmalarını ilgilendirmektedir, bu işletmelerimizde Travel Turkey İzmir Fuarı’nda yerlerini almalıdır.
  2. İzmir – Eğirdir Tren Yolu’nun son istasyonu olan Eğirdir Tren Garı’da yakında faaliyete geçtiğinde bu yolculuk uluslararası seyahat dergilerinde yerini alacaktır.

 

Unutmayalım ki bunun bir örneği Doğu Expresi gözümüzün önünde hala yaşanmaktadır. Şu anda bile bilet bulma zorluğu yaşanmaktadır. Bunun yanı sıra Kars’ta ciddi bir turizm hareketi oluşmuştur.

 

Sen yaparsın, sen başarırsın Isparta!!!

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    20.11.2019 06:39:59
    Çetin hocama katılıyorum. Sen yaparsın, sen başarırsın Isparta!!!
  • Rumuz
    (Rumuz)
    15.11.2019 18:59:25
    Çetin hocamın önerilerine gönülden katılıyorum...
Yorum Yap