Rehber Öğretmen Deniz Taka: "Verdiğimiz Eğitimle Çocuklarımızın Okul Başarısını Arttırıyoruz..."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Rehber Öğretmen Deniz Taka: "Verdiğimiz Eğitimle Çocuklarımızın Okul Başarısını Arttırıyoruz..."
Haberin Tarihi: 24.1.2015 15:22:00 - Okunma Sayısı:1822 defa okundu.

Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde Rehber öğretmen Deniz Taka eşliğinde 7-11 Yaş arası çocuğu olan ailelerin katıldığı sertifika töreni öncesi bir konuşma yapan Rehber öğretmen Deniz Taka ise şunları ifade etti:

Rehber Öğretmen Deniz Taka: "Verdiğimiz Eğitimle Çocuklarımızın Okul Başarısını Arttırıyoruz..."

 
Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde Rehber öğretmen Deniz Taka eşliğinde 7-11 Yaş arası çocuğu olan ailelerin katıldığı sertifika töreni öncesi bir konuşma yapan Rehber öğretmen Deniz Taka şunları ifade etti:
“Aile eğitimlerine ilişkin yapılan araştırmalarda çocuklara yapılan yatırımların toplumsal faydaya dönüştüğü, bireysel ve toplumsal kalkınmaya destek sağladığı aile içi iletişimin kalitesini artırdığı, annelerin kendilerine güven kazanmasını sağladığını çocukların okul başarısını artırdığını göstermektedir. Hayat boyu öğrenme genel müdürlüğü tarafından 1993’te başlayan 0-6 yaş aile eğitimi gelişerek bugünde 0-18 yaş halini almıştır. 0-18 yaşta kendi içinde alt gruplardan oluşmaktadır. 0-3, 3-6, 7-11 ve 12-18 biz burada 7-11 yaş alt grubunu Isparta’mızda ilk olarak gerçekleştirmiş olmanın gurunu yaşıyoruz.

            7-11 Yaş Aile Eğitim kurs Programı, etkili ebeveynlik yapma becerisini arttırmayı, çocuğun gelişimine yaşına ve yaşadığı olaylara uygun anne babalık yapmak için gerekli yöntemleri ve becerileri kazandırmayı, ayrıca engelli bireylere duyarlılık geliştirme konusunda bilinç kazandırmayı amaçlamaktadır. Programa 7-11 yaş arasında çocuğu olan anne babalar ve bakımında görevli olan kişiler katıldılar. Programın toplam süresi 14 haftadır. Haftada bir gün 2,5 saat sürdü. Her bir oturumda ayrı ayrı konular işlendi. Oturumlarda grup ile sohbet programda yer alan konulara bağlı olarak aktif katılımı destekleyecek şekilde yürütüldü. Her grup sohbeti sonunda, ailelerin edindikleri bilgileri yakın çevreleriyle paylaşabilmeleri amacıyla özet ya da ek bilgilerin yer aldığı ekler verilmektedir. Sohbetler sonunda, aileler o haftaki konuyla ilgili olarak kararlar almaya ve uygulama yönlendirildiler” dedi.

            Konuşmalarında “Neden Eğirdir’de bu Programı Açtım” sorusuna da cevap veren Taka: “Rehberlik öğretmeniyim. Aileler ile sürekli görüşmeler yapmaktayım. Zaman zaman seminerler de vermekteyim. Ancak edinilen bilgilerin davranışa dönüşemediğini çoğunlukla görmekteyim.. Anne babaların bazen bilinçsizlik, bazen de terbiye eğitimi adı altında yapmaya çalıştığı davranışların aslında çocuğa uzun vadede nasıl etki yaptığını görüyordum. Bazen de geleneksel yöntemlerle çocuklara yaklaşıldığını görüyordum. Anne babamızdan gördüğümüzü yapıyorduk. Her şey değişmişti ama anne babalık davranışlarımız anne babamızınki gibiydi. Karar verdim ve eğitimi Eylül’de aldım. Kolayca başlayacağımı işlerin yolunda gideceğini düşünüyordum. İşin içine bir girdim eğitimleri yapabilmem için bir sürü sorun vardı. Kararlı oldum ve sorunları aştım. Bundan sonraki amacım bu eğitimleri sürdürebilmektir. Bana bu işi başarmamda destek olan başta eşime, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne, Milli Eğitim Müdürümüz Ömer Keş’e, Halk Eğitim Müdürümüz Ali Şanal’a ve en büyük teşekkürü aile eğitimine duyarlı olup bugün buraya gelen herkese, sizlere teşekkür ederim” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap