3+1 Modeli İle İşyeri Eğitimi Uygulaması Tanıtım Toplantısı Yapılacak

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,3+1 Modeli İle İşyeri Eğitimi Uygulaması Tanıtım Toplantısı Yapılacak
Haberin Tarihi: 21.1.2020 12:04:56 - Okunma Sayısı:4484 defa okundu.

sektör, üniversite ve öğrenci için faydalı olan 3+1 İşyeri Eğitimi Uygulamaları Modelinin işyerlerine tanıtılması amacıyla 29 Ocak 2020 Çarşamba günü Saat 14.00'de Eğirdir MYO'da bir toplantı gerçekleştirilecek.

3+1 MODELİ İLE İŞYERİ EĞİTİMİ UYGULAMASI

TANITIM TOPLANTISI YAPILACAK

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksekokulu, öğrenci almakta olduğu tüm programlarında günümüz şartlarına uyarlayarak kamu ve özel sektöre nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla 2019- 2020 akademik yılında 3+1 eğitim modelini uygulamaya başladı.

Sektör, üniversite ve öğrenci için faydalı olan 3+1 İşyeri Eğitimi Uygulamaları Modelinin işyerlerine tanıtılması ve öğrencilerimizin iş yerlerinde iş yeri eğitimi alabilmeleri için 29 Ocak 2020 Çarşamba günü Saat 14.00'de Eğirdir Meslek Yüksekokulu Şehit Komiser Osman Demir Konferans Salonunda bir toplantı düzenlenecek.

"3+1 İşyeri Eğitimi Uygulamaları Modeli" ile ilgili bilgi veren Eğirdir Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Mustafa Gök, şunları söyledi; "Üniversitemizde öğrencilerin öğrenimleri sırasında iş yerlerinde uygulamalı eğitim alarak mezuniyet sonrası kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla 3+1 İşyeri Eğitimi Uygulamaları modeline geçilmiştir. 3+1 İşyeri Eğitimi Uygulamaları Modelinde öğrenciler 3 dönem Yüksekokulumuzda teorik ve 1 dönem iş yerlerinde uygulamalı eğitim alacaklardır. Öğrencilerin uygulamalı eğitim ile iş yerlerinde çalışabilmeleri amacıyla çeşitli sektörlerdeki iş şerleri ile Yüksekokulumuz arasında İşyeri Eğitimi Protokolü imzalanması amaçlanmıştır.

İşyeri eğitimi 4 ay süreli olup bunu takiben Aşçılık ve Turizm ve Otel İşletmeciliği Programları öğrencileri için 60 iş günü, Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi, İnsan Kaynakları Yönetimi, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı ile Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programları için 30 iş günü staj eğitimi devam edecektir. Bu durumda Aşçılık ve Turizm ve Otel İşletmeciliği Programları öğrencileri kesintisiz 6 ay, diğer program öğrencileri kesintisiz 5 ay süre ile iş yerlerinde iş yeri uygulaması ve stajlarını yapabileceklerdir. İlçemizde Yüksekokulumuz öğrencilerinin iş yeri eğitimi ve staj yapabilecekleri iş yerleri temin edilebilirse öğrencilerimiz iş yeri eğitimi ile stajlarını ilçemizde yapabilecekler ve bu süreyi ilçemizde geçirmiş olacaklardır. İşyeri ve Yüksekokulumuz arasında protokol ve sözleşme yapılması halinde öğrenciye iş yerinin ödeyeceği maaş asgari ücretin 1/3'ü oranında olacaktır. Öğrencilere Uygulamalı İşyeri Eğitimi ve Staj Eğitimi süresince İş Kazası ve Meslek Hastalığına karşı sigortaları Yüksekokulumuz tarafından ödenecektir."

Eğirdir MYO Müdürü Gök, sektör, üniversite ve öğrenci için faydalı olan 3+1 İşyeri Eğitimi Uygulamaları Modelinin işyerlerine tanıtılması amacıyla 29 Ocak 2020 Çarşamba günü Saat 14.00'de Eğirdir Meslek Yüksekokulu Şehit Komiser Osman Demir Konferans Salonunda düzenlenecek olan toplantıya, tüm işyeri temsilcilerinin davetli olduğunu bildirdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap