Gıda İşletmelerinde Kontrol Ve Bilgilendirmeler Tüm Hızıyla Devam Ediyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Gıda İşletmelerinde Kontrol Ve Bilgilendirmeler Tüm Hızıyla Devam Ediyor
Haberin Tarihi: 31.3.2020 16:49:18 - Okunma Sayısı:5415 defa okundu.

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen eğitim ve farkındalığın artırılması çalışmalarına büyük bir titizlikle sürdürülüyor.

Gıda İşletmelerinde Kontrol Ve Bilgilendirmeler Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Koronavirüs hastalığının vatandaşlarımıza bulaşmasının önlenmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığının talimatı doğrultusunda; özellikle ekmek ve ekmek çeşitleri üreten fırınlar ve gıda üreten işletmeler ile gıda satış yerleri, marketler, manavlar gibi gıda ihtiyacının karşılandığı yerlerde çalışan personelin eğitimi ve farkındalığının artırılması çalışmalarına devam ediliyor.

Bu kapsamda, Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen eğitim ve farkındalığın artırılması çalışmalarına büyük bir titizlikle sürdürülüyor.

Güvenilir gıda arzının sağlanması sürecinde; tüketicilerimizin ve tüm gıda sektöründe çalışan personelin Koronavirüs hastalığına karşı korunması ve insan kaynaklı bulaşmaların önüne geçmek, halk sağlığının korunması amacıyla; hastalığa karşı farkındalığı arttırmak için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli etkin bir şekilde çalışma ve yerinde kontrol faaliyetlerini yürütmektedir.

Konu hakkında açıklamada bulunan Isparta Tarım ve Orman İl Müdürü Eyup Adıgüzel "ekmek çeşitlerinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretimi, muhafazası, taşınması ve pazarlanmasında Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğine uygun faaliyete bulunulması; özellikle Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından alınan tedbirler doğrultusunda; ekmek satışında tüketicinin direkt temasının önlenmesi, ekmeklerin ambalajlanması yada paketlenmesi, ekmeğin satış noktasında tüketiciye verilirken bir çalışan tarafından ambalajlara konulması, ve her ne şekilde olursa olsun açıkta ambalajsız ekmek satışının yapılmaması bu çerçevede ilgili meslek odalarının da konuyu yakından takip etmeleri gerektiğini" belirterek;

"Tüm gıda İşletmelerinde yüzey temizliği, havalandırma ve dezenfeksiyonun sağlanması, İşletme giriş ve katlarında dezenfektan aparatlarının bulundurulması, ekmek nakil araçlarının düzenli aralıklarla temizlik ve dezenfeksiyonunun yapılması, gıda işletmesinde çalışanlarına hijyen kuralları açısından eğitimlerin sıklaştırılması, el ve vücut hijyeni ekipmanlarının tam ve çalışabilir olması, işletmelerdeki lavabo, alet, ekipman ile çalışan alanlarının dezenfeksiyonunun sağlanması, işletme çalışanlarına üretim, satış ve nakilde mutlaka eldiven, maske, bone kullandırılması gerekmektedir"  dedi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap