Mantar Üreticisi Dertli...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Mantar Üreticisi Dertli...
Haberin Tarihi: 6.4.2020 15:02:20 - Okunma Sayısı:9155 defa okundu.

Sarıidris'li mantar üreticileri, bu zor dönemden geçerken yetkililerden destek bekliyor.

MANTAR ÜRETİCİSİ DERTLİ...

COVİT19 salgını dolayısıyla, bitkisel üretimin devamlılığı büyük önem arz ederken Sarıidris'li mantar üreticileri de bu zor dönemden geçerken yetkililerden destek bekliyor.

Isparta'nın Eğirdir ilçesi Sarıidris kasabası bugün için mantar üretiminde Korkuteli ve Dirmil'in ardından Türkiye'nin 3'üncüsü konumunda. Fakat Sarıidris'li mantar üreticileri son günlerde oldukça dertli.

Sektör olarak zor günlerle baş başa kaldıklarını ve üreticilerin ürünlerini satacakları bir ortamın kalmadığını anlatan mantar üreticisi Mehmet Bulut , 2018 yılında 38 kuruşa aldıkları kompostu bugün 90 kuruştan aldıklarını buna karşın mantar fiyatlarının düştüğünü belirterek buna ilaveten bir de pazarlama sıkıntısı çektiklerini söyledi.

Coronavirüs tedbirleri dolayısıyla pazarlamada zorluklar yaşadıklarını belirten Bulut, "üretmekte olduğumuz kültür mantarına pazar bulmakta zorlanıyoruz. Bu zor günlerde bütün alımcı arkadaşların bizlere destek olmalarını, kompost üreten firmaların da elini taşın altına koymalarını talep ediyoruz.

Bir mantarhane için en önemli üretim materyalı komposttur. 2018 yılında 38 kuruşa aldığımız kompost bugün 90 kuruşa satılmaktadır. Mantarın fiyatı ise günden güne düşmektedir. Bunun araştırılmasını Devletten talep ediyoruz.

Yetkililerden ricamız; bizim gibi çoğu aile işletmesi olan mantar üreticilerine destek olmalarıdır." diye konuştu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap