ELMA BAHÇESİNİ KİM KESTİ?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ELMA BAHÇESİNİ KİM KESTİ?
Haberin Tarihi: 19.2.2015 09:25:00 - Okunma Sayısı:1737 defa okundu.

"Sanayi bölgemizdeki elma bahçesini kim kesti?" sorusuna verebilecek cevap politik yerine vicdanı sızlatan bir acımasızlık örneği olmalı.

ELMA BAHÇESİNİ KİM KESTİ?

 

            “Sanayi bölgemizdeki elma bahçesini kim kesti?” sorusuna verebilecek cevap politik yerine vicdanı sızlatan bir acımasızlık örneği olmalı.

            Eğirdir Belediye Eski başkanı Osman Nuri Özmeral, vicdanlara sığmayan bir şekilde sanayi bölgesindeki belediyeye ait örnek elma bahçesini kökten kazıdı. Yüzlerce elma ağacı yere serilip hake yeksan edildi. Hem de meyvesi üzerinde iken.

            Şimdi birileri çıkmış, evinin önünde yapılacak binanın kendi manzarasını kapatacak diye sökülerek Rüya Park’a dikilen beş kadar çamın feryadını (!) yapıyor. Ben bir vatandaş olarak soruyorum: Yüzlerce elma ağacı, üzerinde binlerce lira değerindeki elması ile toprağa yıkılırken siz neredeydiniz? Neden bir “gık!” bile demediniz? Tutup da biz o zaman gazeteleri çağırıp herkesin önünde bağırıp çağırmadık. Çünkü, Eğirdir ağaç kesen bir yer diye anılsın istemedik. Maşallah siz birkaç çam ağacının kesilmeyip  yer değiştirmesine Eğirdir’i tüm Türkiye’ye birilerinin sayesinde ilan ettiniz, kötülediniz. Eğirdir kötü anılsın istemedik. Özmeral’e yaptığının yanlış olduğunu yüzüne söyledik.

            İşte birileri ile bizim aramızdaki ince çizgi bu olsa gerek.

            Hatırlayınız, Eski Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral, Kemik Hastanesi’nin girişinden Mehmet Akif Ersoy Okulu’nun köşesine kadar yüz metrelik bir dolmuş yolu yaptı. Tam da birilerinin evinin kuzey çaprazında. Orada da 25 veya 30 tane çam ağacı ve süs ağacı vardı. Dolmuş yolu için o ağaçlar yaz ortasında yerlerinden sökülüp kuru, suyu olmayan Yılankırkan Çeşmesi’nin yanına dikildi. Hepsi de zamansız sökümden dolayı kurudu. Şimdi bir daha soruyorum. Madem ki ağaçları çok seviyorduk ve ağaç kesimine karşıydık, dolmuş yolu yapılırken neredeydiniz? Biz o zaman da Eğirdir kötü anılmasın diye basını çağırmadık ama O. Nuri Özmeral’in yüzüne söyledik yanlışı.

            İşte birileri ile bizim aramızdaki ince çizgi bu olsa gerek.

            Sayın ağaç severler, O. Nuri Özmeral, Eğirdir Şehitliği karşısına göle paralel bir yol yapmak istedi. Orada o kadar güzel çınar ağaçları vardı ki birçoğu yol yapımı için kesilip atıldı. Sizler o zaman Eğirdir’de yaşamıyor muydunuz? Biz o zaman da Eğirdir kötülenmesin diye basını çağırmadık.

            İşte birileri ile bizim aramızdaki ince çizgi bu olsa gerek.

            Sayın ağaç severler, O. Nuri Özmeral’in, belediye binasının önünde iki tane yetişmiş çam ağacını, bir gece el ayak çekildikten sonra, kestirip attığını biliyor musunuz?  Sizler demek ki belediyeye hiç uğramadınız ki o ağaçları bilmiyorsunuz. Bilseydiniz inanıyorum ki O. Nuri Özmeral’e dünyayı dar ederdiniz (!)

            Buradan şu sonuç çıkıyor ki birileri ağaç sevgisinin arkasına sığınıp asıl maksatlarını ne kadar gizlemeye çalışsalar da Eğirdirli işin gerçek yüzünü biliyor, meraklanmayın!..

Şemsettin Demiral

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap