‘Isparta Kozmetik Ve Sağlık Vadisi Güdümlü Projesi’ Hazırlıkları

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,‘Isparta Kozmetik Ve Sağlık Vadisi Güdümlü Projesi’ Hazırlıkları
Haberin Tarihi: 15.5.2020 09:31:24 - Okunma Sayısı:2857 defa okundu.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ‘Isparta Kozmetik ve Sağlık Vadisi Güdümlü Projesi’nin hazırlıklarını sürdürüyor.

‘Isparta Kozmetik Ve Sağlık Vadisi Güdümlü Projesi’ Hazırlıkları

Antalya, Isparta ve Burdur’da girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmayı, güçlü bir girişimcilik ekosistemi oluşturmayı ve girişimciliği geliştirmeyi amaçlayan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ‘Isparta Kozmetik ve Sağlık Vadisi Güdümlü Projesi’nin hazırlıklarını sürdürüyor. Isparta’nın kozmetik ve sağlık alanlarında özel üretim bölgesi olabilmesi için altyapının yeterli hale getirilmesini hedefleyen Proje kapsamında yapılan hazırlıklar, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda değerlendirildi.

Isparta Ekonomi Kampüsü BAKA Hizmet Binasındaki toplantıya; Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tutar, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, KOSGEB Isparta İl Müdürü Yurdun Yıldırım, Isparta İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu ve ITB Genel Sekreteri Ali Koyak katıldı. Toplantıda; proje uygulayıcı kurumlar, proje ekipleri ve iş planları ele alındı.

İŞ GELİŞTİRME MERKEZİ OLUŞTURULACAK, ALTYAPI GÜÇLENECEK

Bölgemizde girişimcilerin ihtiyaç duyduğu altyapıyı güçlendirmek için hazırlıkları sürdürülen proje ile Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) kampüs arazisinin 83 dekarlık bölümü üzerinde toplam 16.000 m2 işlik kapalı alanı bulunan bir iş geliştirme merkezi oluşturulacak. Merkezde faaliyet gerçekleştirecek işletmelerin temaları da COVİD-19 tehlikesi karşısında ön plana çıkan “Sağlık ve İyi Yaşam” ile “Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme” olarak belirlendi.

Projenin hayata geçirilmesi ile kozmetik sektöründe faaliyet gösteren firmaların standartlara uygun üretim yapabileceği tesis ve kümelenme ihtiyacının karşılanması, yenilikçi üretim yapacak girişimlere kuluçka ile OSB ölçeği arasında ortam oluşturulması ve ayrıca girişimlerin yönetim danışmanlığı ve teknik danışmanlık hizmetleri ile KOSGEB’in İŞGEM’lere yönelik ilave desteklerinden faydalanmalarının sağlanması hedefleniyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap