HAFTA SONUNDA EĞİRDİR'DE BİSİKLETLER HİÇ BOŞ DURMADI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,HAFTA SONUNDA EĞİRDİR'DE BİSİKLETLER HİÇ BOŞ DURMADI
Haberin Tarihi: 8.5.2013 09:39:00 - Okunma Sayısı:1574 defa okundu.

Kültür ve Tabiat Varlıkları yönüyle muhteşem manzara ile renkten renge giren göle sahip Eğirdir'de hafta sonunda turizm patlaması oldu.

HAFTA SONUNDA EĞİRDİR’DE BİSİKLETLER HİÇ BOŞ DURMADI

 

            Kültür ve Tabiat Varlıkları yönüyle muhteşem manzara ile renkten renge giren göle sahip Eğirdir’de hafta sonunda turizm patlaması oldu.

            Havaların ısınması ile turizmde başlayan hareketliliğin başında genç kız ve erkeklerin kiralık bisikletlerle yolları renklendirmesi oldu.

            Eğirdir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 400 Tıp öğrencisinin Pazar günü Canada’da misafir edilip ağırlanmasından sonra Isparta başta olmak üzere çeşitli illerden ve yurt dışından gelen öğrencilerin çoğu bisiklet kiralayıp göl kenarındaki yolda pedalları zevkle çevirdiler.

            Bisikletleri kiraya verenlerin aşırı talepten dolayı ellerinde bisiklet kalmadı. Eğirdir’deki esnafın yüzü güldü. Bisikletlerini kiraya veren bir işyeri sahibi, “Maşaallah bisiklet yetiştiremiyoruz. Bu güne kadar hiç böyle olmadı. Bu gün aşırı bir talep var. 65 bisikletimiz kirada, daha da olsa gidecek. Allah’a şükür fazlasıyla yüzümüz gülüyor. Eğirdir’imiz hızla gelişiyor, yapılan hizmetlerden çok memnunuz” diyerek memnuniyetini ifade etti. Bir başka bisiklet kiracısı da, “Görüldüğü gibi yollar hep bisikletlerle doldu. Belediye başkanımızın “Bisiklete binelim, Eğirdir’i Gezelim” sözü mayalandı. Allah ondan razı olsun. Başkanımız bize çok destek verdi ve bu işi yapmamızın için bizi çok teşvik etti” diyerek sevincini belirtti. 

            Diğer taraftan renkten renge giren göl durgun olunca tekneler de nasibini fazlasıyla aldı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap