Eğirdir İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğünün Denetimleri Olumlu Sonuç Verdi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğünün Denetimleri Olumlu Sonuç Verdi
Haberin Tarihi: 26.6.2020 10:03:47 - Okunma Sayısı:6856 defa okundu.

15 Mart-15 Haziran döneminde sazangillerde, 1 Kasım-30 Haziran tarihleri arasında avlanması, nakli ve pazarlanması yasak olan kerevitin (tatlı su istakozunun) yasaklara karşı gerçekleştirilen kaçak avcılık girişimleri ile mücadele kapsamında yapılan denetimler olumlu sonuç verdi.

Eğirdir İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğünün Denetimleri Olumlu Sonuç Verdi

15 Mart-15 Haziran döneminde sazangillerde, 1 Kasım-30 Haziran tarihleri arasında avlanması, nakli ve pazarlanması yasak olan kerevitin (tatlı su istakozunun) yasaklara karşı gerçekleştirilen kaçak avcılık girişimleri ile mücadele kapsamında yapılan denetimler olumlu sonuç verdi.

Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ufuk AKÇİMEN, Eğirdir ve Kovada Gölünde yasak dönemde toplamda 16200 metre uzatma ağı, 4 adet ruhsatsız tekne, 1 adet ığrıp, 1 adet şok cihazı ve propları, 2 adet akü, 13 adet sazan pinteri, 1 adet bot, 25 adet tırıvırı ve 4 adet serpme ağına 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereği el konulduğunu, ayrıca 1 Kasım’da başlayan kerevit avcılığı yasağı kapsamında kaçak avcılıkta kullanılan ve gölde atılı vaziyette tespit edilen sahipsiz 6100 adet kerevit pinterine el konularak işlem yapıldığını bildirdi.

Konu ile ilgili olarak gazetemize açıklama yapan Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ufuk AKÇİMEN şunları ifade etti:

Bilindiği üzere Bakanlığımıza ait 4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ’in 36/1/b maddesine göre İlimiz sınırları içerisinde 15 Mart-15 Haziran döneminde sazangillere ait av yasağı uygulanmaktadır. Aynı tebliğin 39/1/ç maddesine göre de Eğirdir Gölü’nde sudak avcılığı tamamen yasaktır. Yine ilçemiz sınırları içerisinde yer alan Kovada Gölü’nde ise mevcut tebliğin 34. Maddesine göre yıl boyunca su ürünleri avcılığı yasaktır. Ayrıca yöre balıkçımız için ekonomik olarak büyük önem arz aden kerevitin (tatlı su istakozunun),  söz konusu tebliğin 42. Maddesine göre 1 Kasım-30 Haziran tarihleri arasında avlanması, nakli ve pazarlanması yasaktır.

Mevcut bu yasaklarla ilgili olarak, İlçe Müdürlüğümüz Su Ürünleri Kontrol Görevlileri tarafından Sayın Valimizin Makam onayları ile Isparta ili sınırları içerisi içerisinde 7 gün 24 saat esası ile su ürünleri kontrol faaliyetlerimiz gerçekleşmektedir.

İlçe Müdürlüğümüz olarak Kaymakamımız Sayın Adem ÇELİK’in destekleriyle ve bilgisi dahilinde yasaklara karşı gerçekleştirilen kaçak avcılık girişimleri ile mücadele kapsamında; yasak dönemde toplamda 16200 metre uzatma ağı, 4 adet ruhsatsız tekne, 1 adet ığrıp, 1 adet şok cihazı ve propları, 2 adet akü, 13 adet sazan pinteri, 1 adet bot, 25 adet tırıvırı ve 4 adet serpme ağına 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereği el konulmuştur. Ayrıca 1 Kasım’da başlayan kerevit avcılığı yasağı kapsamında kaçak avcılıkta kullanılan ve gölde atılı vaziyette tespit edilen sahipsiz 6100 adet kerevit pinterine el konularak işlem yapılmıştır.

Eğirdir Gölü’nde 1 Temmuz itibariyle kerevit yasağı sona erecek olup söz konusu tarihten önce göle kerevit sepetlerinin bırakılmaması,  kerevit avcılığı döneminde de avlanan ürünlerin İl Müdürlüğümüzce belirlenen karaya çıkış noktalarından dışarı çıkarılması ve 10 cm altındaki bireylerin avlanmaması gerekmektedir.

Bu itibarla zaman yasaklarının bitmesi ile avlanmasına müsaade edilen türlerin avcılığı ile ilgili olarak yöre balıkçımızın hayırlı ve bereketli bir av sezonu geçirmesini dilerim.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap