Eğirdir Köy Muhtarları Sıfır Atık Projesi'nde ‘Bizde Varız’ dedi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Köy Muhtarları Sıfır Atık Projesi'nde ‘Bizde Varız’ dedi
Haberin Tarihi: 22.7.2020 10:30:14 - Okunma Sayısı:2633 defa okundu.

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Eğirdir köy muhtarlarının sıfır atık projesine dahil olmak için talepleri değerlendirildi.

Eğirdir Köy Muhtarları Sıfır Atık Projesi'nde ‘Bizde Varız’ dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli eşi Emine Erdoğan hanımefendinin öncüsü olduğu ‘Sıfır Atık Projesi’ni Eğirdir Belediyesi de tüm imkanlar doğrultusunda uygulamaya devam ediyor.
Geçtiğimiz gün İl Genel Meclisi Üyeleri; Sezgin Özdoğancı, Süleyman Sarpdağ, Eyyup Doğan ve Köy Muhtarları ile birlikte bir toplantı düzenleyen Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Eğirdir köy muhtarlarının sıfır atık projesine dahil olmak için talepleri değerlendirildi.

Eğirdir köylerinin katı atıkları İl Özel İdaresi ve Eğirdir Belediyesi arasında yapılan protokolle Eğirdir Belediyesi tarafından katı atık deponi alanına taşınmakta, Eğirdir Belediyesi İlçe Merkezinde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TBMM Başkan Vekili Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Milletvekili Recep Özel ve Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz’ün destekleri ile 2019 yılında ‘Sıfır Atık Projesi’ni uygulamaya başlamıştı.

Köy muhtarlarının talebi üzerine Isparta İl Özel İdaresi, Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Belediyesi işbirliği ile Eğirdir İlçesi köylerinde de ‘SIFIR ATIK PROJESİ’ uygulanmasına başlanılması için Eğirdir Belediye Başkanlığı ASL Geri Dönüşüm Firması Temsilcisi Kemal Selçuk ile köy Muhtarları’nın da katılımı ile ilk değerlendirme toplantısı yapıldı. Bundan böyle köylerde de katı atıklarda, kağıt, plastik ve cam atıkların ayrı toplanması için start verilecek. Katı atıkların ayrı toplanması için gerekli atık toplama materyallerin teminine başlanacak.
Eğirdir Merkezde olduğu gibi tüm köylerde de uygulanmaya başlanacak olan ‘SIFIR ATIK PROJESİ’ nedeniyle köy muhtarları memnuniyetlerini dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür ettiler.
Katı atıkların ayrı toplanması için halkın bilinçlendirilmesi, eğitim çalışmalarının yapılması, seminerlerin düzenlenmesi, çeşitli teşvik ödüllerinin uygulamaya konulması gibi aktif çalışmaların yapılması planlanıyor. Önümüzdeki günlerde Eğirdir Köylerinde de ‘SIFIR ATIK PROJESİ’nin uygulanmasına başlanacak.
(Eğirdir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu)

 

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap