25 Yıllık Bıçak Bileme Ustası Gülcan: “Bu İşi Ehline Bırakmak Gerekir…”

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,25 Yıllık Bıçak Bileme Ustası Gülcan: “Bu İşi Ehline Bırakmak Gerekir…”
Haberin Tarihi: 28.7.2020 11:52:41 - Okunma Sayısı:19125 defa okundu.

Ahmet Gülcan, seyyar olarak Eğirdir merkeze kurmuş olduğu tezgahında vatandaşların bıçaklarını, satırlarını bilemeye devam ediyor.

25 Yıllık Bıçak Bileme Ustası Gülcan: “Bu İşi Ehline Bırakmak Gerekir…”

Eğirdir’de bıçak bileme ustaları Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşlardan gelen talepleri yetiştirebilmek için yoğun mesai harcıyor.
Ülke genelinde olduğu gibi Eğirdir’de Kurban Bayramı nedeniyle çarşılarda yoğunluk başladı. Bayramın yaklaşması ile birlikte kurban kesecek vatandaşlar, bıçak ve satır gibi aletlerini biletmek için ustaların yolunu tuttu. Bıçak satıcıları ve bileyicileri de tam mesai ile artan talepleri karşılamaya çalışıyor. Kaliteli kurbanlık bıçak fiyatlarının 30 ile 350 TL arasında değiştiğini ifade eden 25 yıllık bileme ustası Ahmet Gülcan, "bıçak bilemeyi herkes yapabilir ama, önemli olan işi ehline bırakmak” dedi.

15 yaşından beri sıcak demircilik keskin aletler işiyle uğraşan bıçak bileme ustası Ahmet Gülcan, seyyar olarak Eğirdir merkeze kurmuş olduğu tezgahında vatandaşların bıçaklarını, satırlarını bilemeye devam ediyor.

Kesici aletlerin iki işlemden (Ağız bileme ve Kıla alma) geçtiğini ifade eden Ahmet Gülcan, “15 yaşından beri sıcak demircilik işiyle uğraşıyorum. 40 yaşındayım. Bu işi seyyar olarak yapıyorum. Bıçak bileme işlemini ehli olan insanların yapması daha mantıklı. Herkes bıçak sürtebilir ama, bıçağın keskinliğini veremez. Bıçağın ağız keskinliğini vermesi için bazı işlemlerden geçmesi gerekiyor. Bu işlemleri bilmek için belli yerlerde çalışmak gerekiyor. Benim ustam da Mehmet Akdeniz. Kendisine her şey için çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” dedi.

“Dingiloğlu Bıçakları Eğirdir”

 “Dingiloğlu Bıçakları Eğirdir” markasıyla kendi imalatı olan bıçak ve satırların satışını da yapan 25 yıllık bıçak bileme ustası kaliteden ödün vermeden hemşehrilerimize hizmet verdiklerini söyledi.

Bıçak bileme işleminin 5 TL, Satır bileme işleminin ise 10 TL karşılığında yapıldığını belirten Gülcan, öte yandan kıyma makinası bıçakları, budama makinası, makas, bıçkı, nacak, balta, orak gibi kesici aletlerinin de ağız açma, bileme hizmeti verdiklerini de sözlerine ekledi.

Ev hanımlarına uyarı…

Bıçak bileme ustası Ahmet Gülcan, ev hanımlarına uyarıda bulunarak, hiçbir kesici aletin bulaşık makinesine atılmamasını gerektiğini söyledi.

EMEL TURAN KARTAL (AKIN)

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    4.8.2020 07:14:36
    Ahmet bey tebrik ediyorum başarılarınızın devamını diliyorum.
Yorum Yap