OKULLAR AÇILACAK MI AÇILMAYACAK MI?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,OKULLAR AÇILACAK MI AÇILMAYACAK MI?
Haberin Tarihi: 11.8.2020 13:25:31 - Okunma Sayısı:5938 defa okundu.

Hasan ÖZBEK yazdı...

OKULLAR AÇILACAK MI AÇILMAYACAK MI?

Hasan ÖZBEK

Bir ülkenin en büyük gelir kaynağı eğitimdir. Son aylarda dünyada olduğu gibi ülkemizde de koronavirüs vakaları artıyor. Ülkemizde okulların açılması ya da açılmaması sık sık gündeme geliyor. Ülkemizde 20 milyona yakın öğrenci var. 3 milyondan fazla da öğretmen var. Bir okulun açılması için altyapısının olması lazım. Evet Avrupa’da bazı ülkeler okullarını açıyor. Onların altyapısı tamam onun için veliler çocuklarını okula gönderiyor. Bizde ise altyapı yok. Koronavirüs nedeniyle 5 aydır okullar kapalı.

UZAKTAN EĞİTİM

Okul öğretmenleri uzaktan eğitim yaptılar. Bu eğitim ne kadar başarılı oldu tartışılır. Halen bazı köylerde televizyon yok. Bu durumda öğrenci hiç ders görmeden sınıf geçti. Bu öğrencilerde temel eğitim olur mu? Bir ülkede eğitim kolektif ve şeffaf olmalıdır. Devletin ilgili kurumları, belediyeler ve eğitimle ilgili bütün bilim adamları bir araya gelip komisyon kurmalıdır. Herkesi memnun eden ortak akılla hareket etmelilerdir. Yapılan anketlerde yüzde 67 aileler çocuklarını okula göndermek istemiyorlar. Her şeyden önce küçük öğrencilerin mesafe gibi önemli konuları anlayamadığı bir ortamda veliler nasıl çocuklarını okula gönderebilir. Bilim Kurulu var bu tamamen konu dışında kaldı. Herkes elini taşın altına koymalıdır.

ÖZEL OKULLAR

Ülkemizde 2.5 milyondan fazla özel okullarda eğitim gören öğrenciler var. Özel okulların 30 Ağustos’ta açılacağı belirtildi. Az bir zaman kalmasına rağmen aileler özel okula yüzde 50’nin altında kayıt yaptıramadı. Evet devlet özel okulların açılmasını istiyor çünkü özel okullar devlete vergi veriyor ama aileler en büyük varlığı olan çocuklarını düşünüyor. Onun başını herhangi bir virüs belasının gelmemesini istiyor. Ben 56 yıllık gazeteci ve eğitimci olarak yüzlerce eğitim bakanı gördüm. Hiçbir bakan kendi projesini uygulayamadı. Bunun için ülkemizde eğitimde gerekli randıman alınamadı. Bütün partiler muhalefet dahil herkes eğitim projesini sorgulamalı ve açıklamalıdır.

Bir ülkede eğitim olmayınca ekonomi olmaz, demokrasi olmaz. O ülke salıncak gibi sallanır durur.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap