AFAD EKİPLERİ EĞİRDİR’DE BİLGİLENDİRME YAPTI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,AFAD EKİPLERİ EĞİRDİR’DE BİLGİLENDİRME YAPTI
Haberin Tarihi: 20.8.2020 12:44:10 - Okunma Sayısı:1483 defa okundu.

Isparta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) yetkilileri, 17 Ağustos Marmara depreminin 21.yıl dönümü nedeniyle Eğirdir’de bilgilendirme yaptı.

AFAD EKİPLERİ EĞİRDİR’DE BİLGİLENDİRME YAPTI

Isparta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) yetkilileri, 17 Ağustos Marmara depreminin 21.yıl dönümü nedeniyle Eğirdir’de bilgilendirme yaptı.

 "Afetlere Hazırlık Haftası" adıyla bir bilgilendirme etkinliği düzenleyen Isparta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) yetkililerinden Arama Kurtarma Teknisyeni Erhan Gökdere ve AFAD çalışanı Hüseyin Harmankaya, Eğirdir’de olası bir deprem anında neler yapılması, neler yapılmaması kurallarını vatandaşlara anlattılar.

Arama Kurtarma Teknisyeni Erhan Gökdere, “17 Ağustos Marmara depreminin 21. Yıldönümü dolayısıyla ilimiz merkez ilçe ve 12 ilçede Isparta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza bilgilendirme yapıyoruz. Bugün Eğirdir ilçesine geldik. Vatandaşlarımıza depremi hatırlatmak, vatandaşlarımıza olası bir deprem anında yapılması gerekenleri ve depremden korunmanın yollarını anlatacağız” dedi.

Eğirdir halk pazarını ve esnafları tek tek gezen Isparta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) yetkilileri Erhan Gökdere ve Hüseyin Harmankaya, “Depremle birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz. Deprem öldürmez, çürük bina öldürür” diyerek vatandaşlara broşür dağıttılar.

Arama Kurtarma Teknisyeni Erhan Gökdere, vatandaşları özellikle deprem anında yapılmaması gereken kuralları şu şekilde sıraladı: “Merdivenleri kullanmayınız. Balkonlara çıkmayınız. Varsa asansörleri kullanmayınız. Kırılacak ve devrilebilecek eşyalardan uzak durunuz. Pencere ve balkonlardan atlamayınız.”

Türkiye’nin her bölgesinin yanı sıra Göller Bölgesinin daha risk taşıyan bölgelerden olduğunu belirten Gökdere, vatandaşlara mutlaka evinize deprem sigortasını yaptırın uyarısında bulundu.

Bilgilendirme Eğirdir’de gün boyunca devam edecek.

Emel TURAN KARTAL (AKIN)

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap