Başkan Gök Sanayi Mahallesi Halkıyla Buluştu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Başkan Gök Sanayi Mahallesi Halkıyla Buluştu
Haberin Tarihi: 4.9.2020 09:41:26 - Okunma Sayısı:1154 defa okundu.

‘Gök; ‘Sorunlarla Dertlenmeniz Beni Çok Mutlu Etti.’

Başkan Gök Sanayi Mahallesi Halkıyla Buluştu

‘Gök; ‘Sorunlarla Dertlenmeniz Beni Çok Mutlu Etti.’

 

Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK İlçemiz Sanayi Mahallesi halkıyla buluşarak onların sorunlarını dinledi. Beraberinde Zabıta Müdürü Ümit METİN, Fen İşleri ve İmar İşleri Müdürü Gülay UYSAL ve tüm birim sorumluları ile halkın sorunları yerinde incelenerek notlar alındı.

İlk olarak Sanayi Mahallesi Muhtarı Göksel KANLI’yı ve sorunları dinleyen Belediye Başkanı Veli GÖK; ‘Koronavirüs salgını nedeni ile hizmetlerimizde tabiî ki aksamalar oldu, fakat sizlerin  yanındayım,  sorunları hep birlikte çözeceğiz, daha düne kadar yollar bozuktu, asfalt döküldü, şimdide yanındaki parkın, yanındaki kaldırımın bakıma ihtiyacı var, hayat devam ettiği sürece ihtiyaçlar, sorunlar bitmeyecektir.’ dedi.

Belediye Başkanı Veli GÖK ilk olarak mahallenin bayanlarını dinledi, onların hayır duasını aldı. Daha sonra mahallenin erkeklerini dinledi. Tüm sorunlarını Başkan ve personeliyle paylaşan Sanayi Mahallesi halkı; ‘Ne kadar güzel bir şey, başkan ayağımıza kadar gelip bizim sorunlarımızı dinliyor. Biz 50 yıldır bir Belediye Başkanının gelip bizimle ilgilendiğini, sorunlarımızı dinlediğini görmedik.’ diyerek teşekkür ettiler.

Eğirdir Sanayi Mahallesi Muhtarı Göksel KANLI; ‘Şehir planına göre çok hayallerim ve düşüncelerim var benim. Fakat ilk etapta başta yolumuz olmak üzere diğer ufak tefek sorunları size aktarıyorum. Hayallerimde Bağ-Kur evlerinin hepsinin şehir planları ve tapusu var, şehir planına göre bir kaldırım, çevresinin düzenlenmesi, parkımızın düzenlenmesi ve etrafının çevrilmesi, çadır gibi, gözleme yapılabilen bir büfenin oluşturulması var, burası Sütçüler, Aksu, Yenişarbademli karayolu yani sıradan bir yol değil. Burada başka yerlerden çalışmaya gelen insanlar var. Buradan su çıkarabilirsek, kuyu kazıp suyu bulursak çok iyi olacak. İşletme şeklinde buraya bir proje düşünülebilir. Çift taraflı kaldırım ve köprüye kadar ışıklandırma, yürüyüş yolu istiyoruz.’ dedi.

 Mahalle halkından bir vatandaş ise; ‘Sizler seçilmişsiniz buraya bizi dinlemeye gelmişsiniz, fakat bizlerde de kabahat var, belediye ekipleri geliyor burayı temizliyor, fakat bizim çocuklarımız hemen kirletiyor. Birazda halk dikkat etmeli, temiz tutmalı, her şeyi belediyeden beklemek doğru değil. Muhtar ve Belediye Başkanı seçilmiştir şu parti, bu parti değil hepimizin muhtarı, hepimizin başkanısınız, ilk defa da halkının arasında bir başkan görüyorum, 50 yıldır ben bu memleketteyim ilk defa görüyorum.’ dedi.

Belediye Başkanı Veli GÖK ise; ‘Ben öncelikle İlçemizde yapılacak yatırımların, projelerin hepimizin ortak sorunlarının sizin gibi ablalarım ve ağabeylerimle zamanınızı ayırıp bu sorunlarla dertlenmeniz, muhtarı sıkıştırmanız, belediyeyi sıkıştırmanızdan dolayı çok  mutlu oldum.  Şöyle yaş ortalamalarınıza baktığımda artık sizler gençlere nasıl bir mahalle bırakırız, nasıl bir ilçe bırakırız deyip bunun derdiyle dertleniyorsunuz, bu çok güzel bir şey. Eğer biz gerçekten şu tabloyu devam ettirebilirsek, İlçemizin mahallemizin ortak sorunlarını, sıkıntılarını böyle dertlenirsek güzel hizmetlerin olacağını tahmin ediyorum. Bizlerde sizlerin bu samimiyetini göz ardı etmeyiz, tabiî ki ülkenin içinde bulunduğu bir ortam var, depremdir, seldir, pandemi sürecidir bunlar bizim işlerimizi çok aksattı. Kaynak bulunması, para bulunması, kaynak yaratılması şu dönemde çok zorlaştı, fakat biz tüm bu zorluklara rağmen hizmetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz.  İnşallah bu dile getirdiğiniz konuların tamamını arkadaşlarım notlarını aldılar, belediyeye döndüğümüzde hepsini ayrı ayrı değerlendiririz. Bazı uygulamaları arkadaşlarımız buraya yapmaya geldiğinde muhtarımızla istişare ederek başta sulama, park bahçeler, parke taşı, yağmur suyu giderleri, asfalt gibi sorunlar için planlama içindeyiz, inşallah yakın zamanda sıcak asfaltla yolunuzu yapacağız. Sitelerinizin kenarında, yanında yapılacak işleri de yapacağız.  Biz bunların hepsini bir plan dahilin de gerçekleştireceğiz.

Bakın Sanayi Mahallemizin duyarlılığı bir farklı geçen yıl çevre gününde etkinlik yaptık ve Sanayi mahallemizden başlattık bu projeyi oradaki amaç hem sizlerle beraber olalım, hem de çevreyi görüp sorunları yerinde inceleyelim amacındaydık, fakat bu projede pandemi nedeniyle sekteye uğradı. Ben hepinize başta muhtarınız olmak üzere katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum’ diyerek konuşmalarını tamamladı.

(Eğirdir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu)

 

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap