Kaymakam Adem Çelik Sorkuncak Köyündeki İmar Planı Çalışmalarına Hız Verdi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kaymakam Adem Çelik Sorkuncak Köyündeki İmar Planı Çalışmalarına Hız Verdi
Haberin Tarihi: 10.9.2020 17:50:06 - Okunma Sayısı:1572 defa okundu.

Kaymakam Çelik, planlanan alanları tek tek gezerek detaylı bilgi aldı.

Kaymakam Adem Çelik Sorkuncak Köyündeki İmar Planı Çalışmalarına Hız Verdi

 

Eğirdir Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapımına devam edilen ve tamamlanmak üzere olan Tarımsal Amaçlı Uygulamalı İmar Planı çalışmalarını yerinde inceleyen Kaymakam Çelik, planlanan alanları tek tek gezerek detaylı bilgi aldı.

İnceleme sırasından Kaymakam Çelik’e, Sorkuncak Köyü Muhtarı Muhammet Ali Ertürk, Tarımsal Amaçlı Uygulamalı İmar Planı Hizmet Alımı İşinin yüklenici firması yetkilileri ve Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliği Personelleri eşlik etti.

Eğirdir’de yeni turizm merkezleri oluşturma çalışmaları kapsamında önemli mesai harcayan Kaymakam Adem Çelik, Eğirdir ilçemiz başta olmak üzere Isparta ili ve Bölgemiz için alternatif turizm anlamında önemli katkılar sağlayacak olan Sorkuncak Köyünde yapılması planlanan imar planı çalışmalarını yerinde ve bizzat kontrol etmek kaydı ile takip ediyor.

Tarımsal Amaçlı Uygulamalı İmar Planı tamamlandıktan sonra da Bölgenin turizme kazandırılmasının yanında Bölgedeki mevcut doğal yapının, kültürün ve tarımsal faaliyetlerin de bozulmaması ve korunması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Kaymakam Çelik, imar planına uygun olarak Lavanta Bahçeleri, Mera Alanları, Eko Turizm Alanı, Otopark Alanı, Fuar & Panayır Festival Alanı, Seyir Tepesi Alanı ve Tarım ve Hayvancılık Tesisi (Arıcılık) Alanı hakkında detaylı bilgi aldı.

Yaklaşık 50.000 kök lavanta dikimi 94 dekarlık alanda geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilmişti. Planlama alanı içerisinde toplamda 448 dekar lavanta bahçesi, 220 dekar Mera alanı, 19 dekar Eko Turizm Alanı, 3 dekar otopark, 32 dekar Fuar Panayır Festival alanı, 55 dekar seyir tepesi, 12 dekarı tarım ve hayvancılık tesisi (arıcılık) alanı ve 47 dekarı da yol olarak planlanması düşünülüyor.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap