Nuri Güngör: Halil Üstün “Özür Dilerim”

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Nuri Güngör: Halil Üstün “Özür Dilerim”
Haberin Tarihi: 19.9.2020 15:54:08 - Okunma Sayısı:2588 defa okundu.

Her yıl elma hasadı öncesi Halil Üstün heykeline bir demet gül bırakan Nuri Güngör, Heykelin etrafının adeta bir mezbelelik olduğunu, bu duruma çok üzüldüğünü  ifade etti.

Nuri Güngör: Halil Üstün “Özür Dilerim”

 Eğirdir Köprübaşı mevkiinde yaklaşık 15 yıl önce, Eğirdir Belediyesi tarafından yaptırılan ancak o günden bu yana etrafında hiçbir çalışma yapılmadan kendi haline bırakılan “Halil Üstün Elma Parkı”nda bulunan Halil Üstün heykeline, Eğirdir Ansiklopedisi yazarı hemşehrimiz Nuri Güngör, elma hasadi öncesinde her yıl olduğu gibi bu yıl da bir demet gül bıraktı.

            Elma hasadı için ilçemizde bulunan değerli hemşehrimiz Nuri Güngör, her yıl elma hasadı öncesi Halil Üstün heykeline bir demet gül bıraktığını, fakat Heykelin etrafının adeta bir mezbelelik olduğunu, bu duruma çok üzüldüğünü  ifade eden Güngör şunları ifade etti:

“Altmışbeş yıldan önce Halil Üstün adında bir büyüğümüz Boğazova’daki cevheri keşfetti. Büyük zahmetlerle Eğirdir’de ilk defa bir kapalı bahçe elma ağacı dikti. Eğirdir’liler çok şaştılar. Birkaç yıl sonra değerli bir fiyattan elmalar satılınca tüm Eğirdirliler ve çevresi elmacı oldular. Birkaç fabrikanın veremediği geliri Eğirdir elmadan elde etti. Sağlığında Halil Üstün’e çok saygı gösterdik. Çünkü her evde ekmek hakkı vardır.

Halil Üstün’ün vefatından sonra da saygımızı göstermek için adını bir caddemize verdik. Daha güzeli Boğazova’ya giriş kapısı olan Köprübaşı’na heykelini bile diktik. Diktik ama saygımızı unuttuk. Yanılmıyorsam on yıldan fazla bir zamandır bakımını unuttuk. Bir çevre düzenlemesi yapamadık. Benim de ekmeğimde hakkı olan sayın büyüğümüz Halil Üstün! Sizin için bir şey yapamadığım için manevi varlığınızdan özür diliyorum. Benim elimden elma hasadından önce sizi hatırlamak için heykeline gül koymak bir de bu yazıyı yazmak geldi. Ama gücü olanlar sizin için çok şey yapabilir.

Huzur içinde yat…

 

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap