ETUDOSD Günübirlik Gezilerine Başladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ETUDOSD Günübirlik Gezilerine Başladı
Haberin Tarihi: 2.3.2015 17:27:00 - Okunma Sayısı:1782 defa okundu.

"Bir Günde İki Milli Park Bir Antik Kent"

ETUDOSD Günübirlik Gezilerine Başladı

“Bir Günde İki Milli Park Bir Antik Kent”

ETUDOSD (Eğirdir Turizm tanıtma ve Doğa Sporları Derneği) Kulübü 2015 yılı faaliyet programı çerçevesinde ilk Faaliyetini Kovada Gölü Milli Parkı, Çandır Yazılı Kanyon Tabiat Parkı ve Adada Antik Kentine düzenlediği gezi ile gerçekleştirdi.

01 Mart 2015 Pazar günü ETUDOSD lokali önünde toplanan katılımcılar saat 09:00 da Kovada Gölü Milli Parkı’na hareket ettiler, Milli park içerisindeki yürüyüş parkurunda yürüyüşün ardından bilgilendirme merkezinde milli parkın fauna ve florası hakkında bilgilenme fırsatı buldular. Özellikle doldurulmuş olarak sergilenen yaban keçileri, sansar, porsuk, ördek, balıkçıl gibi parka ait canlı türleri ile çeşitli endemik bitkilerin sergisi oldukça dikkat çekti.

Kovada’dan hareket eden ekip Çandır Yazılı Kanyon Tabiat Parkı’na hareket ederek Karadiken köyü üzerinden kanyona ulaştı. Göksu’nun kıyısında Kral Yolu olarak bilinen ve son zamanlarda St. Paul yolu olarak da adlandırılan turistik yol ve kanyon hakkında Dernek yönetim kurulu üyesi SDÜ Eğirdir MYO Turizm Programı Öğr. Gör. Çetin MEYDAN tarafından bilgilendirildiler. Kanyonun derinliklerine doğru başlayan yürüyüşte MEYDAN, eski ahşap köprü, yazıtlar bölgesi ve sunak alanında yolun tarihi ile yazıtlın tercümesinin nasıl yapıldığını,  tercümenin tahrip edilmiş olan yazıtın karşısına ve daha sonrada mermer kaide ve blok üzerine aktarılma sürecini bizzat bu çalışmanın içinde verdiği katkıyı da özetleyerek katılımcıları bilgilendirdi. İki saat sürem kanyon yürüyüşü ve devamında Baysallar alabalık çiftliğinde öğle yemeğinin ardından ADADA Antik kentine hareket edildi.

Pisidia Bölgesi dönemin önemli kentlerinden ve ayakta kalmayı başarabilen bir kent olan Adada’da; Akropol Alanı, Kral yolu, Çarşı binası ve Yönetici sarayı, Tapınaklar Bölgesi İmparatorlar Tapınağı, İmparator Traianus Tapınağı, İmparatorlar Ve Zeus-Serapis Tapınağı, Pazar Yeri gezildi.

 Gün kararırken yılkı atlarını görme umuduyla Zengi Yaylası’na geçildi Sekiz farklı yılkı atı ailesi otlarken tespit edilerek gözlemlendi. Yeniköy üzerinde asırlık ardıç ormanında geçerek Kuzca, Ayvalı pınar yolundan Eğirdir’e dönüldü.

Yirmi yedi katılımcının yer aldığı gezi, 22 Mart 2015 günü gerçekleştirilecek olan ve Sagalassos Antik Kenti, İnsuyu Mağarası, Burdur Müzesi’ni içeren gezide buluşma temennisi ile sona erdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap