TEBRİKLER NECATİ SAVAŞ!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TEBRİKLER NECATİ SAVAŞ!
Haberin Tarihi: 22.10.2020 12:36:51 - Okunma Sayısı:14492 defa okundu.

Mesleğini büyük bir aşkla sürdüren Necati Savaş, bu sefer kamerasını göle çevirdi ve Mehmet Gültekin ile birlikte oluşturdukları kompozisyon tüm halkımızı derinden etkiledi.

TEBRİKLER NECATİ SAVAŞ!

Dostluğumuzun uzun yıllara dayandığı Necati ile pek çok konuda fikir ayrılığı yaşasak da her zaman takdir ettim. Öncelikle arkadaşlığı, dostluğu sonrasında esnaflığı ve mesleğine duyduğu saygı ile örnek birey olarak gördüğüm Necati Savaş'la bu kez ayrı bir şekilde gururlandım.

Mesleğini büyük bir aşkla sürdüren Necati Savaş, bu sefer kamerasını göle çevirdi ve Mehmet Gültekin ile birlikte oluşturdukları kompozisyon tüm halkımızı derinden etkiledi. Çarşamba günü (21.10.2020) gazetemizin sosyal medya hesaplarından da yayınladığımız bu video, paylaşım rekoru kırarak bir meselenin toplumun her kesimine ne kadar güzel bir biçimde aktarılabileceğinin örneğini çarpıcı bir biçimde gösterdi.

Aslında gölümüze karşı yürütülen kampanyalardan, üretilen söylemlerden ve gösterilen tepkilerden sadece biriydi Necati Savaş’ın videosu. Alışık olmadığımız şey ise sanırım videonun iftira, karalama, sataşma ve kişisel egoları barındırmıyor olmasıydı. Dolayısıyla videoyu izlerken aklıma;

- Akademisyenliğini pek çok kez vurgulayan ancak bilimsel bir tutuma yakışmayacak bir biçimde derdini kişi ve kurumları karalayarak ya da iftiralar savurarak anlatmaya çalışanlar,

- Çözüm veya öneriler ile yapıcı tutum sergilemek yerine sosyal medya başta olmak üzere pek çok ortamda hakaretler ile çığırtkanlık yapanlar,

- Bundan bir iki yıl önceye kadar “göl elden gidiyor” diye feryat edip şimdi de hiç oralı olmayanlar geldi.

Oysa Necati Savaş, diğerlerinin aksine sadece makinesini kullanarak ve aslında makinesi ardında olan yüreğini ortaya koyarak gölümüzü tüm çıplaklığı ile gözler önüne serdi. Halkı, esnafı, öğrenciyi, yöneticiyi aslında hiç kimseyi karşısına almadan ortak bir dilde gölün bugününü anlattı.

Aslında Necati, bizlere bizim neslin gücünü gösterdi. Bugün ve bugündekilere inat “yeni nesil” tepkinin tam da olması gerektiği gibi örneğini ortaya koydu. Umutsuzlukla sıradan ve aslında içi “boş” söylemlere göz gezdirdiğim bir anda yüreğime su serperek kenara çekilmek yerine ısrarla var olmamız gerektiğini hissettirdi.

Muhteşem bir nesil olduğumuzu hatırlattın kardeşim.

Seninle sonuna kadar tartışmaya ama aynı zamanda hoş sohbet etmeye hep varım.

Saygılarımla;

 

Ali Sinan

Yüksek Mimar

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    22.10.2020 20:58:27
    Gönülden kutluyorum.Yolun açık olsun.Yeni çalışmalarında da başarılar diliyorum...
Yorum Yap