Uluslararası işbirliği projesine Eğirdir Belediyesi'nden katkı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Uluslararası işbirliği projesine Eğirdir Belediyesi'nden katkı
Haberin Tarihi: 4.3.2015 09:24:00 - Okunma Sayısı:1441 defa okundu.

Isparta TED Koleji, 4 ayrı ülkeden gelen misafirlerini ağırlıyor.

Uluslararası işbirliği projesine Eğirdir Belediyesi’nden katkı

 

            Isparta TED Koleji, 4 ayrı ülkeden gelen misafirlerini ağırlıyor.

            TED Isparta Kolejinin 2 yıldır yürüttüğü Comenius Projesi kapsamında ilçemize 4 farklı ülkeden 17 öğrenci geldi. Öğrenciler hem Eğirdir kültürünü yakından tanıma imkanı buldular hem de kendi ülkelerinde yaşadıkları kültürleri anlattılar. Eğirdir Belediyesi, 4 ayrı ülkeden gelen 17 öğrencinin misafir edilmesi ve kültürümüzün tanıtılmasında katkıda bulundu.

            TED İngilizce öğretmeni İlknur Akgöz, misafirlere kültürümüzün tanıtımını öğrencilerin yaptığını söyledi. İsveç, Bulgaristan, Polonya ve Almanya’dan misafir öğrenciler, 17 yabancı öğrenci Isparta’ya gelerek yöremizin kültürünü yakından tanıyor.

            Isparta ve çevresini tanımak üzere TED Isparta Koleji’nin misafiri olan öğrenciler Isparta yöresi kültür ve folklorik yapıları tanıtılma çalışmaları yapılıyor. Bunların içerisinde Eğirdir de yer aldığı için TED Koleji öğrencileri, öğretmenler ve yabancı misafirleri Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ü ziyaret ettiler. Başkan Şengöl ile sohbet ederek bilgiler aldılar, yöresel hediyelerini takdim ettiler. Başkan Şengöl de misafirlerine gül lokumu ve elma reçeli ikram etti. Çeşitli sorularla Başkan Şegöl’den Eğirdir hakkında bilgi alan misafirler daha sonra Akpınar’a hareket ettiler.

            Misafirler, Eğirdir ve Akpınar’ı ziyaret ettikten sonra Eğirdir Belediyesi tarafından ikram edilen akşam yemeğinin ardından ilçemizden ayrıldılar. Başkan Şengöl katılımcı öğrencilere Eğirdir’i tanıtan Cd ve Broşürler hediye etti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap