Belediye Başkanı Ömer Şengöl Muhtarlarla Biraraya Geldi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Belediye Başkanı Ömer Şengöl Muhtarlarla Biraraya Geldi
Haberin Tarihi: 4.3.2015 09:40:00 - Okunma Sayısı:1530 defa okundu.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, mahalle muhtarlarıyla biraraya geldi.

Belediye Başkanı Ömer Şengöl Muhtarlarla Biraraya Geldi

 

Belediye Başkanı Ömer Şengöl:

- Ben Eğirdir’e Hizmet İçin Geldim…

- Benim telefonum 7/24 Açık...

- Malum Kişi Beni Yine Şikayetlere Başladı…

- Çevre İl Müdürlüğü Eğirdir Belediyesine Ceza Yazsın Diye Kurulmuş bir Kurum…

- Çevre Yoluna yapacağımız Bisiklet Yolunun mahkemesi tamamlanırsa

  bugün çalışmalara başlayacağım…

-        Bazı kişiler Eğirdir’e Zarar Veriyor…

 

            Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, mahalle muhtarlarıyla biraraya geldi. Muhtarların şikayetlerini dinleyip sorularına cevap veren Şengöl, “Arkadaşlar ben buraya hizmet etmek için geldim. Seçimden önce de sizlere söylemiştim. Benim telefonum ve makam odam7/24 hepinize açık. Ha ne olur önemli bir toplantıda olurum açamam telefonumu ama mutlaka geri dönerim.” dedi.

            Kubbeli Mahallesi Şekip Gültekin’in “Başkanım mahallelerimizin yollarında çok fazla kum ve mıcır var. Onların temizlenmesi için ve mahallemizde bir sıkıntı olduğunda belediyeden kime danışacağız” şeklindeki sorusuna Başkan Şengöl: “Arkadaşlar ben buraya hizmet etmek için geldim. Seçimden öncede sizlere söylemiştim. Benim telefonum ve makam odam7/24 hepinize açık. Ha ne olur önemli bir toplantıda olurum açamam telefonumu ama mutlaka geri dönerim. Yollarınız da zaman zaman temizlenecek” diye cevap verdi.

            Menderes Mahallesi Muhtarı Murat Gürdağ’ın Eğirdir’e yapılması planlanan fakat Çevre İl Müdürlüğünce 527 bin TL. ceza verilen “Çevre Yolu” ile ilgili sorusuna başkan Ömer Şengöl: “Evet arkadaşlar. Benden önceki dönem Karayolları müteahhitlerinin yol çalışması yapacağı alana 527 bin TL. ceza geldi. Çevre İl Müdürlüğü sanki Eğirdir Belediyesine Ceza yazsın diye kurulmuş bir kurum.  Ve malum kişi de bizi şikayet etmeye devam ediyor. Orası onun zamanında başlandı. Mezarlığın oraya utanç duvarı yaptılar. Ne oldu?...  Cezamız durdurulmuş durumda.  Şimdilik bir şey yapmayı düşünmüyorum.  Mahkeme kararı olumlu sonuçlansın. Yeşilada’dan Köprübaşı’nda Rekreasyon dediğimiz Balık Havuzlarına kadar olan yola Bisiklet Yolu yapacağız ve hemen çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.

            Ömer Şengöl’ün bundan önceki Belediye Başkanlığı döneminde Mücevre’den Sanayi çarşısına bağlanmak için yapılan köprünün yarım kaldığını,  o köprünün yerine O. Nuri Özmeral tarafından yeni köprünün yapıldığını hatırlatan Muhtarların, “eski köprü ne olacak?” şeklindeki sorularını cevaplayan Şengöl “Orası yarım kaldı. Gönül isterdi ki benim başlattığım köprüyü başkası tamamlasaydı. Yeni yapılan köprünün müteahhitleri, yetkili kişileri her gün beni arıyorlar. Oranın daha borcu bitmemiş. Her gün başka birisi alacaklıyız diye kapımızı çalıyorlar. 2 gün önce TEDAŞ’tan 3 trilyonluk borç geldi. Belediyenin şimdilik 58 trilyon borcu var. Yavaş yavaş ödüyoruz. 58 Trilyon borcu olan bir belediye başkanı dışarı bile çıkamaz. Araçlarımız çok eskimişti. Yeni araçlar aldık, bazı milletvekilleri Hacı Ömer bu arabaları nasıl aldı diye söylüyorlar. Krediyle aldık” dedi.

            Eğirdir’de bazı kişilerin Eğirdir’e zarar verdiklerini de dile getiren Ömer Şengöl, “bazıları gerçekten Eğirdir’de büyümek, gelişmek istemiyorlar.” ifadelerini kullandı.

            Toplantıda bulunan Kemal Erben’in de asılsız haberler yaparak Eğirdir’e zarar verdiğini iddia eden Şengöl: “Kemal kardeşimiz her şeyi çok biliyor(!)  Yok benim şu haberim ses getirdi. Yok şunlar benim haberimi aldılar, manşet yaptılar… Bunlar hiç hoş şeyler değil. Asılsız haberler yaparak Eğirdir’e zarar veriyorsun” diyerek tepkisini dile getirdi.

            Toplantı fikir alışverişi ile sona erdi.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap