Muhtarlarla Huzur Toplantısı Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Muhtarlarla Huzur Toplantısı Yapıldı
Haberin Tarihi: 4.3.2015 09:42:00 - Okunma Sayısı:1912 defa okundu.

Eğirdir İlçe Emniyet Müdürlüğünün her ay düzenlemiş olduğu fakat yaklaşık 1 yıldır yapılamayan Huzur Toplantısı 2 Mart 2015 Pazartesi günü gerçekleştirildi.

Muhtarlarla Huzur Toplantısı Yapıldı

 

            İlçe Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu:

-          2014 yılında Hırsızlık olaylarında %60 azalma var…

-          Ekip Faaliyetlerimiz Arttırıldı…

-          Sahte Para ile ilgili çok fazla sıkıntımız yok…

-          Eğirdir’de sadece Elma Sezonunda Mazot Hırsızlığı oluyor…

-                  Hedef gözeterek birlikte çalışma yaparsak başarıyı hep birlikte sağlamış oluruz…

 

            Eğirdir İlçe Emniyet Müdürlüğünün her ay düzenlemiş olduğu fakat yaklaşık 1 yıldır yapılamayan Huzur Toplantısı 2 Mart 2015 Pazartesi günü gerçekleştirildi.

            Cami Mahallesi muhtarı Tarkan Sakçalı’ın ev sahipliğinde Hacı Alaattin Pide ve Salonunda yapılan Huzur Toplantısına; Eğirdir Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Komiser Adnan Şen, Toplum Destekli Polisi Özgür Uysaler, Komiser Yrd. Özkan Taştan, Polis Memuru Nevzat Afacan, Yeşilada Mahallesi Muhtarı Şükriye Kılınç,  Kale Mahallesi Muhtarı Ömer Çelik, Seydim Mahallesi Muhtarı Halil Geniş, Kubbeli Mahallesi Muhtarı Şekip Gültekin, Demirkapı Mahallesi Muhtarı Mehmet Ünver, Yazla Mahallesi Muhtarı Vedat Dikmen, Altınkum  Mahallesi Muhtarı Kudret Kurt, İstasyon Mahallesi Muhtarı Hasan Doğan, Menderes Mahallesi Muhtarı Murat Gürdağ,  Ağa Mahallesi Muhtarı Mahmut Çakmak, Kızılçıbık Mahallesi Muhtarı  İ. Etem Kılınç, Konnebucağı Mahallesi Muhtarı İsmail Küçükköse, İmaret Mahallesi Muhtarı Mustafa Bülbül, Hacışeyh Mahallesi Muhtarı Mustafa Özkoç, Sekibağ Mahallesi Muhtarı  Mustafa Gökdoğan, Yeni Mahalle Muhtarı  Özer Öztürk, Pınar Pazarı Mahallesi Muhtarı Müslahattin  Demiralay, Bağlar Mahallesi Muhtarı Osman Sarıdoğan ve Göktaş Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kuzu katıldı.

            Kısa bir değerlendirme konuşması yapan Eğirdir İlçe Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu, “bu toplantımızı yaklaşık bir yıldır yapamıyoruz. En son seçimden sonra sizlere hayırlı olsun toplantımızı yapmıştık. Mahallelerinizde sıkıntılarınız varsa  bizlere tek tek söyleyin. Biz de ona göre notlarımızı alıp çalışmalarımızı değerlendirelim.

            2014 yılı bizim için hem yoğun, hem de güzel geçti. 2 tane seçim atlattık. Yine 2014 yılını değerlendirirsek hırsızlık olaylarında %60  azalma var. Türkiye istatistiklerine bakıldığı zaman biz iyi yerlerdeyiz. Geçen yıl elma sezonunda Kızılçıbık, Bağlar ve Konnebucağı Mahallelerinde mazot hırsızlığı oldu. Diğer suç oranlarına baktığımızda ise %14 oranında azalma var. Bu bizim için çok sevindirici. Ekip faaliyetlerimizi arttırdık. Eğer hedef gözeterek çalışmalarımızı yaparsak hep birlikte başarıyı sağlamış oluruz.

            Bazı vatandaşlarımız maalesef duyarsız durumdalar. Elma sezonunda traktörlerini, pulluklarını, çapa makinalarını dışarıya bırakıyorlar. Sonra da mallarım çalındı diye  veryansın ediyorlar. Önce tedbir, sonra tevekkül olmalı. Ama biz uyarılarımızı yapmaya devam edeceğiz. Eğirdir gerçekten çok huzurlu bir yer. Eğer dışarıdan birisi gelirse 5-6 evi patlatır gider. Çünkü bu işte çok profesyonel kişiler. Bizim amacımız o kişileri buraya sokmamak. 2015 yılına baktığımızda ise evlerde bir hırsızlık olayı yaşanmadı” dedi.

            Hırsızlık olayının bir hastalık haline geldiğini dile getiren Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ise: “Hırsızlık günümüzde artık bir hastalık haline geldi. Ama onu en iyi şekilde tedavi etmek gerekiyor” dedi.

            Eğirdir’de budama zamanının geldiğini, mahallesinde traktörlerden mazot ve akülerin çalındığını dile getiren Bağlar Mahallesi Muhtarı Osman Sarıdoğan, bu dönemde Bağlar Mahallesine daha çok ekip araçlarının gönderilmesini ve daha çok denetlenmesini istedi.

            Eğirdir’de Suriyeli ailelerin yaşadığını dile getiren Bağlar Mahallesi Muhtarı Osman Sarıdoğan’ın “Bu kişiler güvenilir midir?. Eğirdir’e bir zararı var mıdır. Benim mahallemde yaşayan aileler var. Bunlarla ilgili nasıl bir çalışma yapıyorsunuz?” şeklindeki sorusuna Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu: “Evet Eğirdir’de yaşayan Suriyeli  ailelerimiz var. Bazıları hatta iş bulmuşlar çalışıyorlar. Biz onlara bir kimlik veriyoruz. Şimdiye kadar bir şikayet almadık” dedi.

            Kubbeli Mahallesi Muhtarı Şekip Gültekin ise kendisinin Vakıf muhtarı da olduğunu her ay Vakıf toplantısına katıldığını belirterek yapılan kömür yardımlarının ilavesinin  yapılmadığını ifade ederek “Arkadaşlar yardıma muhtaç kişilere Kömür yardımı yapılıyordu. Artık yaz sezonuna girmiş durumdayız. Ek kömür yapımı yapılmıyor. Hepinizin bilgisi olsun. Böyle bir talep gelirse kabul etmeyin” dedi.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap