Milliyetçi Hareket Partisi Eğirdir İlçe Teşkilatından Fen Lisesi Veya Sınavla Öğrenci Alan Proje Okulu Açıklaması

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Milliyetçi Hareket Partisi Eğirdir İlçe Teşkilatından Fen Lisesi Veya Sınavla Öğrenci Alan Proje Okulu Açıklaması
Haberin Tarihi: 10.11.2020 14:57:53 - Okunma Sayısı:4437 defa okundu.

“Fen Lisesi veya Sınavla Öğrenci Alan Proje Okulu, Seçim Vaatından Çok Eğirdir İçin Acil İhtiyaçtır!...”

Milliyetçi Hareket Partisi Eğirdir İlçe Teşkilatından Fen Lisesi Veya Sınavla Öğrenci Alan Proje Okulu Açıklaması

“Fen Lisesi veya Sınavla Öğrenci Alan Proje Okulu, Seçim Vaatından Çok Eğirdir İçin Acil İhtiyaçtır!...”

Milliyetçi Hareket Partisi Eğirdir İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Eğitim Camiasının tanıdık siması Emekli Öğretmen Ramazan Karadağ, partisi adına Fen Lisesinin acil ihtiyaç olduğunu ve İlçe Başkanı Mehmet Demirel ile Fen Lisesinin Eğirdir’e yapılması konusunda taşın altına ellerini koyacaklarını şu şekilde açıkladı;

“GELECEĞE YAPILAN YATIRIM “

İyi bir eğitim, hayat standardının yükselmesini ve hayattan alınan hazzın artmasını sağlar.İyi eğitilmiş insan gücü de toplumların gelişmesinde ve milletler ailesi içinde ki rolünü artırır.

Eğitim, dünyayı  değiştirmek amacıyla  kullanılabilecek en önemli yöntemdir. Eğitim, sadece kendimizde kullanmak için değil aynı zamanda diğer insanların da hayatlarını iyileştirmek için kullanılır.

Devletimizin kurucusu  Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ''Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı yüksek bir topluluk ya da esarete ve sefalete terk eder''              

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın iyi bir eğitim sürecinden geçirilmesi olmazsa olmazlarımızdan olmalıdır. Çünkü onlar geleceğimizin teminatı milletimizin de direğidir.

Günümüz dünyasında kazanmanın tek yolu eğitimden geçmektedir. Her ne kadar eğitimsiz de kazanılır diyen az sayıda insan olsada onların hepsinin çocuklarına iyi bir eğitim aldırmak için para musluklarını sonuna kadar açtıkları gözlenmektedir. Çünkü gelişen teknolojiye ayak uydurmak ve  çeşitli insanlarla etkileşim kurarak bilgi ve fikir alışverişinde bulunmak, uyum içinde yaşamak ve ilkeli davranışlarla toplumda saygınlık kazanmak da eğitimle mümkün olmaktadır.

Eğirdir de eğitim süreci (yıllar içinde) değerlendirildiğinde Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğu, İlçemizde ki İlk Öğretim Okullarının OKS, SBS ve TEOG da Türkiye birincisi çıkardıkları ve  İlçemizin tek genel lisesi olan Eğirdir Lisesi de ÖSS de Türkiye altıncısı ve dokuzuncusu çıkararak bu başarı kervanını devam ettirmiştir.

1993 yılında Eğirdir Anadolu Lisesi (bu  günkü adı Prf. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi) açılmış ve bu başarı kervanına katılarak bir süre başarı devam ettirilmiştir.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Dokuz Eylül Tıp Fakültesi, Çapa Tıp Fakültesi, Ankara Üniversitesi, Ankara Hukuk Fakültesi, Selçuk Üniversitesi Hukuk fakülteleri olmak üzere  Ülkemiz de ki eğitim seviyesi yüksek olan Üniversitelere ve Meslek Yüksek Okullarına öğrenci göndermiştir.

Ne hazin ki son yıllarda okul türleri artmasına rağmen (Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Sınavla Öğrenci Alan Proje Okulları gibi) Eğirdir de bu okulların açılmaması Ilçemizin eğitim öğretimini olumsuz yönde etkilemiştir ve her sene 150’nin üzerinde öğrenci, İlçe dışında Sınavla Öğrenci alan Okullara ve Özel Okullara gitmeye başlamıştır.

Bu bilgi göçü ebeveynleri de peşinden sürüklemiş, bu durum İlçemizde ekonomik kaybı ve nüfus düşüşünü de beraberinde getirmiştir.

Hal böyle olunca İllerin nüfusu artmış alt yapı ve buna benzer problemleri de tetiklemiştir.

Merkez İlçelerin yükünü hafifletmek ve İl Milli Eğitimin öğrenci yüküne ortak olarak İlçelerde ki  beyin göçünü durdurmak için Bakanlığımızın Kurum Açma, Kapatma ve Ad verme yönetmeliğinin 7/2 maddesinde özel esasların yeniden değerlendirilmesi kanaatindeyim.                      

Çünkü, Eğitime yapılan yatırım bireye, tüm kurumlara ve sosyal sorumluluk gereği topluma daha da önemlisi geleceğimize yapılan yatırımdır.

Bu konuda Milliyetçi Hareket Partisi Eğirdir İlçe Başkanım Mehmet Demirel, 17 Mart 2020 tarihinde Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök Beyin Eğirdirdeki Siyasi Parti İlçe Başkanlarını makama davet ettiği toplantıda Fen Lisesinin akibetini sormuş ve yapılması konusunda Partimiz olarak sonsuz destek vereceğini dile getirmiş hatta bu noktada Ankara’ya birlikte gidebiliriz teklifinde bulunmuştur. İlçe Başkanımız Fen Lisesinin Acil ihtiyaç olduğunu, eğitim imkansızlığı ilçe nüfus eksilmesinde önemli faktör olduğunu bu neden ile taşın altına elimizi koymamız gerektiğini dile getirmiştir.

Ülke genelinde milletimizin menfaati için Liderimiz Dr Devlet Bahçeli Beyin fikir babası olduğu Cumhur İttifakı Ruhuna uygun olarak Eğirdir’de Fen Lisesi açılması için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumuzu dile getirmek istiyoruz. İnanıyoruz ki Isparta Milletvekillerimiz bu seslenişimizi ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak desteğimizi duyacaklardır, göz ardı etmeyeceklerdir.

Son olarak diyoruz ki;

“ Fen Lisesi veya Sınavla Öğrenci Alan Proje Okullarından biri Eğirdir için siyasi ve seçim vaatı değildir, Acil İhtiyaçtır…”

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap