ISPARTA TED'İN KÜLTÜR HAMLESİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISPARTA TED'İN KÜLTÜR HAMLESİ
Haberin Tarihi: 5.3.2015 09:08:00 - Okunma Sayısı:1729 defa okundu.

TED'in açılımı olan Türk Eğitim Derneği'nin geçmişi Atatürk'e dayanır.

ISPARTA TED’İN KÜLTÜR HAMLESİ

 

            TED’in açılımı olan Türk Eğitim Derneği’nin geçmişi Atatürk’e dayanır.

            Savaştan çıkan Türk ulusunun modern çağa ayak uydurması ancak ve ancak eğitimle yetişecek yeni kuşaklar sayesinde olunacağını bilen Atatürk 1923 Cumhuriyetin kurulması ile başlayan eğitim hamlesinde devletin yanında özel girişimcilerin de eğitime el atmalarını istedi.

            Atatürk’ün 1 Kasım 1925’teki bu isteği 31 Ocak 1928’de Türk Maarif Cemiyeti adı ile kuruldu ve eğitim öğretim hayatına atıldı.

            TED, ayrıca parasal imkanı olmayan çalışkan, ahlaklı öğrencilere ücretsiz hizmet veriyor. Bunun yanında seçkin idarî ve eğitim kadrosu ile her yıl kendini tazeleyerek büyümekte.

            Türkiye’nin her yerinde olmayan böyle bir eğitim yuvasının Isparta’da oluşu Ispartalılar için çok önemli.

            Bu önemli kuruluş 03 Mart 2015 Salı günü Eğirdir’deydi. Avrupa Birliği bünyesinde uluslararası kültür ilişkileri çerçevesinde değerlendirilen yabancı öğrencilerle tanışma programı doğrultusunda Eğirdir ziyaret edildi. Eğirdir Belediyesi Hal Müdürü Eşref Çatal’ın öncülük ettiği tanıtım programı ile Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ziyaret edilip Akpınar Mesireliği’ne gidildi.

            Polonya, İsveç, Bulgaristan ve Almanya’dan gelen yirmiye yakın öğrenci, öğretmenleri ile beraber akşam yemeğini Eğirdir Mavi Göl Otel’de yedi. TED idare ve öğretmenlerinin de yer aldığı yemekte Eğirdir Belediyesi elma ikram etti. Belediye Basın Bürosunun dağıttığı Eğirdir tanıtım broşürlerini de çok beğenen grup geç vakitlere değin Eğirdir Mavi Otel’de kaldı.

            TED öğretmen ve öğrencileri Eğirdir Belediyesi’nin misafirperverliğinden dolayı Hal Müdürü Eşref Çatal’a özellikle teşekkür ettiler.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap