16:14:50 TÜRBEDEN PARA ÇALAN HIRSIZLAR YAKALANDI 15:17:25 ADD, ÇOCUK BAYRAMINI KÖY OKULUNDA KUTLADI 14:49:38 MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EROL, KOLTUĞUNU ÖĞRENCİLERE DEVRETTİ… 13:10:58 ÇOCUK BAYRAMI EĞİRDİR’DE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI 12:24:48 Kaymakam Adem Çelik, Makam Koltuğunu Çocuklara Devretti 12:11:36 Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi 11:09:12 Isparta TÜBİTAK Bölge Yarışmasına Ev Sahipliği Yapıyor 11:04:51 Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı 11:00:10 Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi İmzalandı 10:55:48 ITSO Heyeti Bilgilendirme Seminerine Katıldı 10:48:28 Vali Baruş, İl Genel Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi 10:43:58 Başkanlık Koltuğuna Küçük Ahmet Selim Oturdu 10:36:25 Eğirdir1923 Spor Kulübü Başkanı Mahmut Sağlam'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 17:52:01 Mehmet Demirel’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı 16:51:47 Isparta Valisi Aydın Baruş'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 16:15:43 Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın'ın 23 Nisan Kutlama Mesajı 16:12:25 Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 15:53:00 EMİNE ERDOĞAN BAKA SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ 14:31:16 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN… 12:26:37 Başkan Mustafa Özer’e Gelen Kutlama Çiçekleri Mahkum Ailelerine Bağışlandı

AYLİN CESUR: "BAKANIM HARİTAYA BİR KERE DAHA BAKIN!”

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,AYLİN CESUR: "BAKANIM HARİTAYA BİR KERE DAHA BAKIN!”
Haberin Tarihi: 13.12.2020 14:17:04 - Okunma Sayısı:6708 defa okundu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçesi TBMM Genel Kurul’unda görüşülürken söz alan İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, konuşmasında Coivd-19 sebebi ile hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına yer verdi.

AYLİN CESUR: "BAKANIM HARİTAYA BİR KERE DAHA BAKIN!”

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur'un, TBMM 2021 Bütçe Görüşmeleri esnasında TBMM Genel Kurulu’nda yapmış olduğu konuşmada; "Bakanım Haritaya Bir Kere Daha Bakın!

Sizler İçin Denizler Mavi, Yaprak Yeşil, Güneş Sarı Ama Sağlık Çalışanlarımızın Aileleri İçin Her Yer Zifiri Ve Gidenler İçin Ebedi Karanlık" Dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçesi TBMM Genel Kurul’unda görüşülürken İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, İYİ Parti Grubu adına söz aldı. Aile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un da hazır bulunduğu görüşmelerde, bütçeyi sert sözlerle eleştiren Cesur, konuşmasında Coivd-19 sebebi ile hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına yer verdi.

VE ONLAR SADECE ÇALIŞMIYORLAR, AYNI ZAMANDA ÖLÜYORLAR

Coivd-19 sebebi ile hayatını kaybeden 230 sağlık çalışanının fotoğraflarından oluşan bir Türkiye haritası hazırlayıp Meclis kürsüsünden Genel Kurula’a gösteren Cesur, “Covid-19 salgını başladığından beri hepimizi kurtarmak için görevlerinin başında canını ortaya koymuş sağlık çalışanlarımız hükümetin bütün ihmallerinin yükünü omuzlamış ve çalışmıyorlar sadece, aynı zamanda ölüyorlar onlar.” diyerek hayatını ortaya koyan bütün sağlık çalışanlarını andı.

DEVLETLER, KRİZLER ANINDA “ÖRT Kİ ÖLEM” DEMEZLER: TÜRKİYE İYİ YÖNETİLEMİYOR

Aylin Cesur, “Kimse 21. Yüzyılın kabusunun Covid-19 olacağını tahmin edemezdi ama devletler krizler anında ört ki ölem demezler, her türlü tehlikeye karşı hazırlıklı olmak ve tedbirlerini almış olmak zorundadırlar.” diyerek sözlerine devam etti. “Devlet adamı odur ki, önceden önünü görmesi gerekir” diyen Cesur, Covid-19 için, “Türkiye'de 11 Mart günü bu illetin bize geleceğini tahmin edemediniz. “Siz” diyorum çünkü biz tahmin ettik ve bu kürsüden Ocak ayında sizi uyardık. Ve şimdi de diyoruz ki; Türkiye iyi yönetilemiyor.” sözleri ile iktidara yüklendi.

30 MART’TA HAYATINI KAYBEDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN ŞEHİT SAYILMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ VERDİK, REDDETTİNİZ

Covid-19 salgını başladığından beri 40 bini aşkın sağlık çalışanının koronavirüse yakalandığını ve 230 sağlık çalışanın hayatını kaybettiğine dikkat çeken Cesur, “Onlar hayatlarını ortaya koydular. İYİ Parti olarak 30 Mart’ta verdiğimiz kanun teklifi ile ilk kez sağlık çalışanlarımız görev sırasında hayatlarını kaybederlerse şehit sayılsınlar biz istedik ve ailelerinin şehit ailesi kapsamına alınmasını önerdik, ancak gündeme almadınız.” dedi.

Ayrıca defalarca Covid-19’un sağlık çalışanları için meslek hastalığı sayılmasını istediklerini ancak yine iktidar tarafından konunun gündeme alınmamasını eleştiren Cesur, bu konunun en güncel ve gerekli iş güvenliği sorunu olduğuna vurgu yaptı.

“Bütün sağlık çalışanları adına, sağlıkçı bir kardeşleri olarak istirham ediyorum. Sağlık çalışanlarımız bu yükü taşıyacaklar evet, biz bir yemin ettik ve bunu yapacağız. Ama siz de onlar için yapılması gerekeni yapacaksınız ve en büyük işiniz bu olmalı.” Diyen Cesur, Bakan Selçuk’u göreve çağırdı.

 

HEPSİNİN ARKASINDA AİLELERİ VE SEVDİKLERİ AĞLIYORLAR

Konuşmasında, hayatını kaybeden sağlık çalışanları arasında 80 yaşındaki babasına bakmak için verdiği emeklilik dilekçesi sonuçlandığı gün hayatını kaybeden Ali Uçur’dan, abi kardeş doktorluk yapıp on beş gün ara ile koronavirüse yenik düşen Muharrem ve Nuri Yıldız kardeşlere değinen Cesur, Bakan Selçuk’a hitaben: “Haritaya iyi bakın Sayın Bakan. Hepsinin arkasında aileleri ve sevdikleri ağlıyorlar. Sizler için denizler mavi, yaprak yeşil, güneş sarı ama onların aileleri için her yer zifiri ve gidenler için artık ebedi karanlık!”

CESUR’DAN ANLAMLI KAPANIŞ

Son söz olarak, “Haritaya bir kez daha bakın Sayın Bakanım, bu kararan mavilikleri lütfen aydınlatın. Hayatını kaybedenleri şehit sayalım, Covid-19 meslek hastalığı sayılsın.” diyen Cesur, konuşmasını Nazım Hikmet’ten bir şiir ile sonlandırdı:

 

Hastalar,

Kardeşlerim, iyileşeceksiniz.

Ağrılar, sızılar dinecek

Yumuşak, ılık bir yaz akşamı gibi inecek

Ağır, yeşil dalların ardından rahatlık.

Hastalar, kardeşlerim,

Biraz daha sabur, biraz daha inat.

Kapının arkasında bekleyen ölüm değil, hayat.

Kapının arkasında dünya, dünya cıvıl cıvıl

Kalkacaksınız yatağınızdan, gideceksiniz.

Tuzun, ekmeğin, güneşin tadını

Yeni baştan keşfedeceksiniz.

Kardeşler, hastalar,

Biz ne limonuz, ne mum, ne çınar.

Biz insanız çok şükür

Çok şükür biliriz

İlacımıza

Umudu katmasını

Yaşamak gerek diyerek

Ayak direyip dayatmasını

Hastalar,

Kardeşlerim,

İyileşeceksiniz

Ağrılar, sızılar dinecek,

Yumuşak, ılık bir yaz akşamı inecek,

Ağır yeşil dalların ardından rahatlık.

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    15.12.2020 16:36:25
    Dünyanın en gelişmiş ülkeleri başedemiyor sırf kin üzerinden siyaset yapıyor bu hn.
Yorum Yap