Elma Dersem Çık...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Elma Dersem Çık...
Haberin Tarihi: 8.5.2013 09:57:00 - Okunma Sayısı:2332 defa okundu.

Eğirdir ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından"Elma Dersem Çık" isimli Eğirdir Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği düzenlenecek. Bazı çocuk oyunlarına veliler de katılarak çocukluk günlerini yaşayacaklar.

Elma Dersem Çık…

 

Eğirdir Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Düzenleniyor

 

            Eğirdir ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Elma Dersem Çık” isimli Eğirdir Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği düzenlenecek. Bazı çocuk oyunlarına veliler de katılarak çocukluk günlerini yaşayacaklar.

            “Elma Dersem Çık” isimli Eğirdir Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği 13 Mayıs 2013 Pazartesi günü saat 10:00’da Eğirdir İlçe Kapalı Spor Salonunda yapılacak.

            İlkokul 3-4, ortaokul 5-6 ve 3 okulun 1’nci sınıf toplam 200 öğrencinin katılacağı “Elma Dersem Çık” Çocuk Oyunları Şenliğine 35 öğrenci velisi de katılacak.

            “Elma Dersem Çık” isimli Eğirdir Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğinde; Deve-Cüce, Top Tünelde (Top Yetiştirme Elden Ele), İp Atlama, Beş Taş, Birdirbir, Mendil Kapmaca, Yedi Kiremit, Yakan Top, Güvercin Taklası, Yağ Satarım Bal Satarım, Mangala (Türk Zeka ve Strateji Oyunu) gibi oyunlar oynanacak.

            Veliler çocuklarıyla birlikte Deve-Cüce, Yağ Satarım Bal Satarım ve Beş Taş oyunlarında oynayacaklar.

            Şenlikler kapsamında ayrıca 2 tane de sürpriz oyunun oynanacağı öğrenildi.

            “Elma Dersem Çık” isimli Eğirdir Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği; nesilden nesile aktarılan, ancak unutulmaya yüz tutmuş oyunların gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak için Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında düzenleniyor. Şenlik; Günümüz çocukları tarafından çok bilinmeyen çocuk oyunları ile ilgili farkındalık yaratarak bilgisayar oyunları ile zaman geçiren çocuklara yeni oyun seçenekleri sunarak hayata daha mutlu sağlıklı ve donanımlı olarak çocukların ve geçmişin çocuklarının geleneksel çocuk oyunları sayesinde kaynaşmalarını sağlayacak.

Haber: EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap