Eğirdir'de "Dünya Kadınlar Günü" Etkinliklerle Kutlandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'de "Dünya Kadınlar Günü" Etkinliklerle Kutlandı
Haberin Tarihi: 10.3.2015 10:10:00 - Okunma Sayısı:1918 defa okundu.

Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Atatürkçü Düşünce Derneği ve Türk Anneler Derneği Eğirdir Şubesi işbirliği ile bir kutlama programı düzenlendi.

Eğirdir’de “Dünya Kadınlar Günü” Etkinliklerle Kutlandı

 

            8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Atatürkçü Düşünce Derneği ve Türk Anneler Derneği Eğirdir Şubesi işbirliği ile bir kutlama programı düzenlendi.

            ADD Eğirdir Şubesi Başkanı Gamze İnce: “Kadınların maruz kaldıkları şiddetin boyutlarının arttığı son günlerde “kadınlar günü” kutlamak buruk bir gün olsa da dayanışma içinde olduğumuzu göstermek istedik” dedi.

            8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Atatürkçü Düşünce Derneği ve Türk Anneler Derneği Eğirdir Şubesi işbirliği ile bir kutlama programı düzenlendi.

            8 Mart 2015 Pazar günü Saat 13.30’da Cami Mahallesi Vergi Dairesi Üzerinde bulunan Belediye toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; ADD Eğirdir Şube Başkanı Erdoğan Öngün, TAD Eğirdir Şubesi Başkanı Gamze İnce, Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın, Menderes Mahallesi Muhtarı Murat Gürdağ, SDÜ Öğretim Görevlisi Hande Özdamar Tığlı ile Eğirdir’li hanımlar katıldı. Etkinlikte yakasına mor kurdele takan dernek üyeleri programa katılanlara da kırmızı karanfil ettiler.

            Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı TAD Eğirdir Şubesi Başkanı Gamze İnce yaptı.

            İnce, konuşmasında şunları söyledi: “Değerli misafirler, kadınların maruz kaldıkları şiddetin boyutlarının arttığı son günlerde “kadınlar günü” kutlamak buruk bir gün olsa da dayanışma içinde olduğumuzu göstermek istedik. Neler yapabiliriz, nasıl üstesinden gelebiliriz tartışmalarının ötesinde dernek olarak her hafta en az bir kadın öyküsü duyuyor, dinliyoruz.

            Bir gün, 22 yıldır görmediği kızıyla derneğe gelen annenin mutluluğu ile coşarken bir başka gün üzerine kuma getirilmiş dört çocuklu bir kadının derdiyle dertleniyoruz. Bir hafta okuma yazma bilmeyen iki çocuklu genç bir annenin utancını silmeye çalışırken bir başka hafta eşinden dayak yiyen bir kadının acılarına merhem olmaktan başka bir şey gelmiyor elimizden.

            Kadına şiddete tanık olmak için medyaya ihtiyacımız yok aslında. Çevremizde o kadar çok ki, onlara şahit olmak, yaşamak kadar acı veriyor insana. Bizler elimizden geldiğince, en azından çevremizdeki kadınları bilinçlendirerek acıları en aza indirgemeliyiz.

            Birer anne olarak biraz da suçlu bizler değil miyiz? Kadını da erkeği de yetiştiren biziz, o halde neden biri şiddet gören, diğeri şiddet uygulayan olarak katılıyor hayata? Bunu gerçekten sorgulamalıyız. Sorgulamalıyız ki kızımızı da çocuğumuzu da insan haysiyetine uygun davranışlar sergileyen bireyler olarak yetiştirelim.

            Kadına şiddetin olmadığı, kadınların hak ettiği değeri gördüğü bir dünyada yaşamak dileğiyle tüm kadınların bu güzel gününü kutlarım.”.

            Gamze İnce’nin konuşmasının ardından Emekli Öğretmen ve TAD üyesi Ayşe Bulut’un yazmış olduğu “Sen Her zaman Özelsin” isimli şiiri Gülnur Gürcan okudu.

            İlgiyle izlenilen programda SDÜ Öğretim Görevlisi Hande Özdamar Tığlı “ Kadılar Günü’nün önemi ve Kadına Yönelik Şiddet” konulu bir konuşma yaptı.

            Daha sonra Eğirdir MYO Sokak Sanatları Topluluğu tarafından hazırlanan “Kadına Şiddete Hayır” isimli slayt izlenildi.

            Tamamen boyanmış şekilde aynen cansız heykel gibi duran Eğirdir MYO Sokak Sanatları Topluluğu üyelerinden Oktay Durmaz ve Dilek Küçükköse, Eşine şiddet uygulayan bir babanın kızıyla arasının açılması, eşinin yokluğu ona büyük bir yük olmuş ve yükü sandalyesiz oturmak kadar zor olan bir baba ile kızını canlandırdılar.

            ADD Eğirdir şubesi üyelerinden Şeyma Gürdağ’ın Nazım Hikmet Ran’ın “Kadınlarımız” isimli şiirini seslendirmesinin ardından sahneye gelen Eğirdir Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi’nin Solo gösterisi büyük bir beğeniyle izlendi.

            ADD ve TAD üyelerinin oluşturduğu koro sevilen şarkıları seslendirirken katılımcılar memnuniyetlerini belirterek, ADD ve TAD üyelerine teşekkür ettiler.

            Program “Kadın Dayanışması Yürüyüşü” ile sona erdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap