DERİN ANALİZ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DERİN ANALİZ
Haberin Tarihi: 24.2.2021 17:58:28 - Okunma Sayısı:4448 defa okundu.

Zeki TARHAN yazdı...

DERİN ANALİZ

                            Zeki TARHAN – ANKARA

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

             Yazımızın bu bölümünde, Eğirdir’e doğalgaz müjdesinin arka planının derin analizini yapacağız. Doğalgaz; Eğirdir ve “gözbebeğimiz” dediğimiz Eğirdir gölümüz için çok önemli ve de  aciliyet  kesbeden bir konuydu. Isparta merkez ilçe, doğalgaza kavuştuktan sonra, öncelik Eğirdir’e verilmeliydi.

                                                        ***

          Sayın ÖZEL’le yaptığımız telefon konuşmasında; “…Yalvaç’ın bu işi zamanında başardığını, Eğirdir’in ise başaramadığını vurguluyordu. Şimdi gelinen noktada ise; “…Enerji piyasası denetleme kurulu yönetmeliğinde yapılan bir değişiklikle, ilçelerin özel durumlarına göre, nüfus şartı aranmadan doğalgazın getirilebileceğini, Eğirdir’in özel bir konuma sahip olması nedeniyle bu karardan yararlanabileceğini” dile getiriyordu…

                                                         ***

           Yürürlükte olan “Eğirdir Gölü Özel Hükümleri” vardı ve bu özel hükümler;  Çevre kanununa dayanılarak çıkarılan “Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği”ne göre çıkarılmıştı. Sayın ÖZEL’in sözünü ettiği değişiklikte, bir yönetmelik değişikliği idi ve Eğirdir’in bundan yararlanabileceğini söylüyordu.

           Eğirdir ve EĞİRDİR gölü, aciliyetine binaen, Eğirdir gölü özel hükümlerinin üç – dört kez revize edildiği süreçlerden bugüne uzanan zaman diliminde; özel hükümlere bir madde eklenip revizyona gidilseydi, ne nüfus kriteri ve ne de elektik aboneliği söz konusu olmadan, Eğirdir  doğalgaza kavuşabilirdi.

                                                         ***

           Sayın ÖZEL’in bu konuda verdiği müjde, elbette ki önemli. Bunu yadsımak elbette ki mümkün değil. Eğirdir kömür soluyor!!! Eğirdir Gölü’nün su yüzeyinden itibaren yarım metre yüksekliğinde kömür kaynaklı / partiküllü duman tabakasıyla kaplanıyor!!!

YARIN: ALTERNATİF TIP MERKEZİ

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap