İl Müdürü Mustafa Höke, İŞKUR'un Çalışmalarını Anlattı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İl Müdürü Mustafa Höke,  İŞKUR'un Çalışmalarını Anlattı
Haberin Tarihi: 12.4.2021 18:28:53 - Okunma Sayısı:1032 defa okundu.

Eğirdir'de SGK'ya kayıtlı 600 İşyerinde 4 Bin 700 Kişi Çalışıyor

İL MÜDÜRÜ MUSTAFA HÖKE,

İŞKUR'UN ÇALIŞMALARINI ANLATTI

      Geçtiğimiz günlerde Eğirdir Belediye Meclis toplantısına katılan Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa HÖKE, kurumun çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

      İŞKUR’un temel hizmetinin iş ve işçi bulmaya aracılık olduğunu; işvereninin aradığı nitelikte eleman bulunmaması halinde mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programları düzenlendiğini belirten İl Müdürü HÖKE ; Pandemi döneminde Isparta'da 9 bin kişiye toplam 34 milyon TL nakdi ücret desteği sağlandığını, 15 bin 500 kişiye ise 75 milyon TL kısa çalışma ödeneği ödendiğini bildirdi.

KENDİ İŞİNİ KURMAK İSTEYEN

ENGELLİLERE HİBE DESTEK

      Kendi işini kurma isteyen engellilere 65 bin TL’ye, kadar hibe desteğinde bulunduklarını belirten HÖKE, Eğirdir ilçesindeki çalışma hayatına yönelik istatistiki bilgiler verdi.

EĞİRDİR'DE SGK'YA KAYITLI 600 İŞYERİ VAR

      Eğirdir'de SGK’ya kayıtlı 600 iş yerinin bulunduğunu belirten İl Müdürü Mustafa HÖKE, bin 150 kadın çalışan ve 3 bin 550 erkek çalışan olmak üzere toplam 4 bin 700 çalışanının bulunduğunu ifade ederek Eğirdir'de İŞKUR’a kayıtlı destek alan iş yerlerinin sayısal olarak değerlendirmesini yaptı.

32 ADET İŞ BAŞI EĞİTİM PROGRAMINDA

38 KİŞİYE DESTEK SAĞLANDI

      Açılan program ve kurslar ile destekler konusunda da bilgi veren HÖKE şunları söyledi: "Eğirdir'de 2020-2021 yıllarında gerçekleştirilen İş Başı Eğitim Programı olarak gerçekleştirilen 32 programda 38 kişiye toplam 218 bin TL destek sağlandı. Devam eden 4 adet mesleki eğitim kursunda ise 76 kişiye 35 bin TL destek sağlandı.

EĞİRDİR'DE 50 VE ÜZERİNDE

İŞÇİ ÇALIŞTIRAN 7 İŞ YERİ VAR

Eğirdir'de İŞKUR’a kayıtlı 1 ila 10 arasında işçi çalıştıran 29 iş yeri, 10 ila 50 arasında işçi çalıştıran 29 iş yeri, 50 ve üzerinde işçi çalıştıran 7 iş yeri bulunuyor. Kendi işini kuran bir engelliye 65 bin TL hibe desteği sağlanıyor."

EĞİRDİR'E 218 BİN TL DESTEK

Eğirdir'de işverenlere yönelik daha fazla desteğin sağlanması konusunda çalıştıklarına vurgu yapan HÖKE; Isparta’da 2020 yılında düzenlenen iş başı eğitim programlarına katılan 2 bin 300 kişinin sadece 38’inin Eğirdir ilçesinden olduğunu, bu programlarla sağlanan 17 milyon TL desteğin 218 bin TL’sinin Eğirdir ilçesine sağlandığını, Eğirdir için bu rakamları artırmayı hedeflediklerini belirtti.

AMAÇ; İLÇE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAK...

      Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa HÖKE, Eğirdir'de bulunan işverenlerin İş Başı Eğitim Programlarından daha fazla yararlanmasını, kırsalda yaşayan tarımla ilgili vatandaşlarımıza yönelik kurslar açmayı ve bu açılan kurslarla ilçe ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

- Haber Merkezi

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap