Kutlu Doğum Haftası Başlıyor...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kutlu Doğum Haftası Başlıyor...
Haberin Tarihi: 13.4.2015 09:50:00 - Okunma Sayısı:1742 defa okundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2015 yılı Kutlu Doğum Haftası teması olarak "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" olarak belirledi.

Kutlu Doğum Haftası Başlıyor…

 

            Diyanet İşleri Başkanlığı  “2015 yılı Kutlu Doğum Haftası teması olarak “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" olarak belirledi.

            Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in doğumunun 1444. Yıldönümü Eğirdir Müftülüğü tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

            Kutlu Doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde 13 Nisan 2015 Pazartesi günü saat 9.00’da Eğirdir Müftülüğü tarafından Kaymakam Yalçın Yılmaz ve Belediye Başkanı Ömer Şengöl makamlarında ziyaret edilerek gül takdiminde bulunulacak.

            Saat 10.00’da Din görevlilerine yönelik “Din Hizmetlerinde Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konferans verilecek.

            Saat 12.15 de Hızırbey Camiinde Mevlid-i Şerif okunacak.

            Saat 19.30’da İlahi Konser ve ardından Konferansın yer aldığı “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu Kutlu Doğum Haftası Programı Altınkum Düğün salonunda gerçekleşecek. Canlı ilahi dinletisi, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayacak programın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Sacit Ekerim yapacak. Daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Muammer Erbaş “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu bir konferans verecek. Program Ballı Lokma ikramı ile sona erecek.

            14 Nisan 2015 Salı günü ise: 9.00 da Hastane ziyareti, saat 10.00’da Ortaokullar arası “Siyeri Nebi” yarışması (Altınkum Düğün Salonu), saat 13.30 Esnaf Ziyareti, saat 14.30 da Şehit ve Gazi Ailelerinin yanı sıra saat 15.30 da Huzurevi ziyaret edilecek.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap