"Siyer-i Nebi" Konulu Bilgi Yarışması Düzenlendi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Siyer-i Nebi" Konulu Bilgi Yarışması Düzenlendi
Haberin Tarihi: 14.4.2015 17:47:00 - Okunma Sayısı:2954 defa okundu.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in Doğumunun 1444. Yıl dönümü münasebetiyle Eğirdir Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünün organizeleriyle "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri çerçevesinde "Siyer-i Nebi" (Peygamberimizin Hayatı) konulu bilgi yarışması düzenlendi.

“Siyer-i Nebi” Konulu Bilgi Yarışması Düzenlendi

 

            Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed  (S.A.V.)’in Doğumunun 1444. Yıl dönümü münasebetiyle Eğirdir Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünün organizeleriyle  “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri çerçevesinde “Siyer-i Nebi” (Peygamberimizin Hayatı) konulu bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmaya Eğirdir İlçe sınırları içindeki Ortaokullarının  7. ve 8. sınıflarında okuyan öğrenciler katıldı.

            Yarışma soruları Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarından İrfan YÜCEL’in yazdığı "Peygamberimizin Hayatı" kitabından soruldu.

            Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed  (S.A.V.) in Doğumunun 1444. Yıl dönümü ve Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “Siyer-İ Nebi” isimli Bilgi yarışması bugün saat 10.30’da Altınkum Düğün Salonunda gerçekleşti.

            Yarışmaya Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Şöngöl, Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş, Şube Müdürü Yalçın Karakaya, Eğirdir İlçe Müftüsü Sacit Ekerim, Müftülük personeli, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

            Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Müftüsü Sacit Ekerim yaptı. Ekerim: “Peygamber Efendimizi tanımak ve anlamak için ona uygun kitapları okumak gerekir. O ilahi sevgiyi tatmak için bu yarışmayı tertip ettik. Çünkü Peygamber Efendimiz S.A.V. çocukları, gençleri çok sevdi. Onlara hep saygı gösterdi, muhabbet gösterdi. Onları geleceğin elmasları ve pırlantaları olarak gördü. Çocuklarımız Şubat tatilinden beri çalışıyorlar. Aralarından 3’er tanesi buradalar. Çocuklarımızın hepsi bizim gönlümüzün birincisi. Çocuklarımız burada rakip değiller, refikler. Hepinize gönülden başarılar diliyorum” diyerek yarışmacı öğrencilere başarılar diledi.

            Müftü Sacit Ekerim’in konuşmalarının ardından sorulara geçildi.

            JÜRİ ÜYELERİ

            Yarışmanın Jürisi; İlçe Vaizi Faruk Boztepe Başkanlığında, Barla İ. Hatip Ortaokulu Din Kültürü Öğretmeni Ahmet Nazlı, Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersi Öğretmeni Ramazan Öztürk ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Din Kültürü Öğretmeni Hülya Toker’den oluştu.

            20 SORU SORULDU

            Öğrencilere 20 soru soruldu. 5 puan üzerinden değerlendirme yapıldı. Yarışma sonunda 3 okul Sarıidris, İrfan Kaynak ve Gökçehüyük Ortaokulu öğrencileri 90’ar puan aldılar. Birinciyi belirlemek için yedek sorulara geçildi.

            SARIİDRİS BİRİNCİ OLDU

            Yedek soruların 3’ncü sorusunda iki okul yanlış cevap verince birinciliği Sarıidris Ortaokulu aldı. İkincilik ve üçüncülük için yarışan diğer öğrenciler için başka sorulara geçildi ve Yarışma sonucunda Gökçehöyük Ortaokulu ikinci, İrfan Kaynak Ortaokulu ise üçüncü oldu.

YARIŞMAYA 14 OKUL KATILDI

            Yarışmaya: Bağlar, Yukarı Gökdere, Barla, Süleyman Demirel, Atatürk, Anadolu İmam Hatip, Sorkuncak, Gökçehüyük, İrfan Kaynak, Sarıidris, Pazarköy, Mehmet Akif Ersoy, Mustafa Çetinkaya ve Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokulları katıldılar.

            DERECEYE GİRENLERE ALTIN...

            Eğirdir Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünün organizeleriyle  gerçekleşen Siyer-i Nebi yarışması sonucunda öğrenciler altın ile ödüllendirildi. 1. olanlara yarım altın, 2. olanlara çeyrek altın, 3. olanlara da gram altın hediye edildi.

            Öğrenciler ödüllerini protokolün elinden aldı

            Birincilerin ödüllerini Kaymakam Yalçın Yılmaz, İkincilerin Ödüllerini Belediye Başkanı Ömer Şengöl üçüncülerin ödüllerini ise Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş takdim etti.

            Yarışmaya katılan diğer öğrenciler ise Eğirdir Müftülüğünce hazırlanan kitapla ödüllendirildiler.

Haber: Emel TURAN KARTAL

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap