39'ncu Turizm Haftası Eğirdir'de Kutlandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,39'ncu Turizm Haftası Eğirdir'de Kutlandı
Haberin Tarihi: 16.4.2015 09:27:00 - Okunma Sayısı:1660 defa okundu.

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftasının bu yıl 39'ncusunu kutladık.

39’ncu Turizm Haftası Eğirdir’de Kutlandı

 

            Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftasının bu yıl 39’ncusunu kutladık.

            39’ncu Turizm Haftası Eğirdir Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırlamış olduğu program çerçevesinde 15 Nisan 2015 Çarşamba günü  saat 10.30’da Eğirdir Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde kutlandı. Okul öğretmen ve öğrencilerinin birlikte hazırlamış oldukları program, izleyicilerden büyük beğeni aldı.

            Turizm Haftası programına Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Eğirdir M.Y.O. Müdür Yardımcısı Çetin Meydan, Turizm Danışma Bürosu Müdürü Sedat Güngör, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş, Şube Müdürü Yalçın Karakaya, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, öğretmenler,  öğrenciler ve veliler katıldılar.

            Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başlayan programda Eğirdir Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Kılınç günün anlam ve önemini belirten bir koruşma yaptı. Kılınç: “Turizm sektörü büyüdükçe, işletme sayıları arttıkça okullarımızın değeri de her geçen gün artamaktadır” ifadelerini kulanarak sözlerine şöyle devam etti. Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arası ülkemizde Turizm Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu hafta dolayısıyla okulumuz tarafından hazırlanan etkinliğimize hoşgeldiniz. Ülkemizde turizm sektörü hızla büyümekte, ülke ekonomisine olan katkısı her geçen gün daha da artmakta, bu sayede de istihdama büyük katkı sağlamaktadır. Turizm sektörü büyüdükçe, işletme sayıları arttıkça okullarımızın değeri de her geçen gün artmaktadır.

            Ülkemiz tarihi, kültürel ve doğal yapısıyla turizmde dünya lideri olabilecek bir ülkedir. Buna rağmen turizmde hak ettiği yeri hala tam olarak alabilmiş değildir. Çok çalışarak, çok iyi tanıtımlar yaparak, halkımızı eğiterek, sektöre çok iyi eğitim almış insanlar yetiştirerek ülkemizi bu konuda çok yukarılara taşıyabiliriz.

            Okul idareci ve öğretmenleri olarak en büyük amacımız, her geçen gün gelişen ve büyüyen bu sektöre, alanında yetişmiş, donanımlı, yabancı dil bilen, girişimci ve çalışkan insanlar yetiştirebilmektir.

            Biz okul olarak öğrencilerimize, turizm sektörünün beklentileri doğrultusunda, sektörle işbirliği yaparak, onların isteklerini dikkate alarak eğitimlerimizi veriyoruz. Memnuniyetle görüyoruz ki, mezun olan öğrencilerimiz büyük turizm işletmeleri tarafından tercih edilmekte ve daha okulları bitmeden kendileri ile sözleşmeler imzalamaktadırlar.

            Ülkemizde işsizlik problemi yaşanmakta, insanlarımız iş bulmakta zorlanmaktadır. Ancak turizm sektöründe iyi yetişmiş çok sayıda insana ihtiyaç vardır. Biz de ortaokuldan mezun olan gençlerimizi okullarımıza bekliyor, onlara iyi bir gelecek vaat ediyoruz.” dedi.

            Daha sonra bir konuşma yapan Kaymakam Yalçın Yılmaz ise: “Turizm deyince akla bacasız sanayi gelir. Turizm aslında çok basit bir para kazanma yöntemidir. Ülke olarak maalesef istediğimiz noktaya gelebilmiş değiliz. Turizmde 3 temel kural var. Bunlar Altyapı, Tanıtım ve Eğitim (A.T.E) bunların hepsi iyi olduğu zaman çok şeyler başarabiliriz.

            Eğirdir turizm için biçilmiş bir kaftan. Ama bizim de bu üç temel kuralda (A.T.E.) büyük sıkıntımız var. Diğer ilçelere göre daha iyi yerlerde. Ortak işler yapıp Eğirdir’i daha iyi tanıtabiliriz” diyerek Turizm Haftasının ülkemize ve Eğirdir’e hayırlı olmasını diledi.

            Protokol konuşmalarının ardından “Turizm Haftası” pastası kesildi. Pastayı Kaymakam Yılmaz ve Belediye Başkanı Şengöl birlikte kesti.

39’ncu Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Şiir dinletisi, Meyve Kokteyl yapım gösterisi, Kek yaptım isimli solo gösteri, Komedi Dans Grubu gösterisi, Slayt gösterisi, Sonradan Gurmeler isimli tiyatro gösterisi, öğrencilerin türkü performans gösteri ve dans grubunun gösterileri izleyicilerden tam not aldı.

            Karaman’da yapılan Liselerarası Gençler (17-18 yaş) Güreş Grup müsabakalarında Greko-Romen Stil Kategorisinde 46 Kg. da Bölge 1’ncisi olan Kerim Karabaş’a Kaymakam Yalçın Yılmaz madalya ve hediyesini takdim ettiği program yemek ikramı ile sona erdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap